°C -3

U prometu na jaskanskim cestama za vikend: Zaustavljeni vozači s promilima, s drogom, tri prometne i pet prekršaja brzine

23.11.2020.

Maja Peranić

Ako je suditi po vikend policijskom izvješću PP Jastrebarsko na jaskanskim se cestama vozi prebrzo, nepropisno, nerijetko se zateknu vozači s alkoholnim promilima ili se kod njih pronađe koji paketić opojne droge. Također, često se događaju i prometne nesreće, a njih je proteklog vikenda na području koje pokriva PP Jastrebarsko bilo tri.

Sudar dva vozila dogodio se u Donjem Desincu u petak. Na sreću nastala je samo materijalna šteta na vozilima. Još dva sudara dogodila su se u subotu i to jedan u Jastrebarskom, a jedan u Klinča Selima. U oba su sudjelovala po dva automobila te je nastala materijalna šteta.

S 1,58 promila zaustavljen u Golom Vrhu

Ukupno 7 prometnih prekršaja policija je evidentirala proteklog vikenda na jaskanskim cestama. Dva su se odnosila na vozače u alkoholiziranom stanju. Jedan od njih zaustavljen je u Golom Vrhu u nedjelju oko ponoći te mu je izmjereno 1,58 promila alkohola u krvi. Riječ je o 38-godišnjaku.

-U nedjelju, u 00,05 sati policijski službenici PP Jastrebarsko u mjestu Goli Vrh prilikom nadzora prometa zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao tridesetosmogodišnji vozač pod utjecajem alkohola (1,58 g/kg). Slijedi Optužni prijedlog – izvijestila je policija.

Pet prekršaja brzine evidentirala je jaskanska policija, a osim tih prekršaja kod dvojice mladića koji su zaustavljeni na odmorištu Desinec pronađena je opojna droga (marihuana).

- U petak u 15,45 sati policijski službenici su na autocesti A1, odmorištu Desinec prilikom nadzora prometa zaustavili osobno vozilo gdje je kod 24-godišnjeg i 27-godišnjeg muškarca pronađena mješavina zelene biljne materije karakterističnog izgleda na opojnu drogu (marihuana). Isti su privedeni u PP Jastrebarsko, slijedi Optužni prijedlog-kazali su u policiji.

Bez dozvole prevoze metalni otpad

I ilegalnih prijevoznika metalnog otpada na našem području ima mnogo. Svakog tjedna policija ih nekoliko evidentira i podnosi prekršajne prijave. Tako je bilo i jučer.

-Jučer u 14,10 policijski službenici su u mjestu Donji Desinec zatekli 29-godišnjeg muškarca koji je s teretnim vozilom prevozio metalni otpad, a ne posjeduje odobrenje Ministarstva zaštite okoliša i prirode za skupljanje otpada. Podnijeta je obavijest o počinjenom prekršaju-izvijestili su iz PP Jastrebarsko.

(foto: arhiva/ilustracija)