Novosti Sport Događanja

Učenici u Domagoviću i Krašiću na edukativnoj radionici o opasnostima pirotehnike

13.12.2023. / Ivana Ćurić

Policijski službenici Službe prevencije Ravnateljstva policije i Policijske postaje Jastrebarsko u osnovnoj školi „Ljubo Babić“ područna škola Domagović i osnovnoj školi „Kardinal Alojzije Stepinac“ u Krašiću u sklopu operativne akcije „Mir i dobro“, održali su edukativnu radionica na temu „Petarde - sigurnost i blagdanski oprez“ na temu opasnosti od uporabe pirotehničkih sredstava.
 
-Za učenike nižih razreda održana je i edukativna predstava „Magični osmijeh“ u izvedbi Igora Krakića i partnera a koja ima jedinstvenu svrhu a to je donijeti radost i sigurnost u božićno vrijeme.
U predstavi „Magični osmijeh“ koja podržava operativnu akciju „MIR I DOBRO“ učenicima se predstavio mađioničar obučen u Djeda Božićnjaka koji je izmamio osmjehe na licu s jedinstvenom porukom „RECI NE PIROTEHNICI“-javlja PUZ.
 
Također iz policije ističu kako su učenici kroz edukativni program upoznati da je pirotehnika opasnost za djecu i životinje, koja može uzrokovati ozljede, stres i strah, te da pirotehnika ima negativan utjecaj na okoliš.

-Bučne petarde remete mir i tišinu. Učenike se poziva na poštovanje prema svojoj okolini te da svi zajedno uživamo u ljepoti Božića i blagdana-dodali su.

Galerija slika

Učenici u Domagoviću i Krašiću na edukativnoj radionici o opasnostima pirotehnike Učenici u Domagoviću i Krašiću na edukativnoj radionici o opasnostima pirotehnike Učenici u Domagoviću i Krašiću na edukativnoj radionici o opasnostima pirotehnike

Podijeli