°C 20

Ukradena motorka, trimer i razni alat, policija upozorava: 'Zaključavajte domove i garaže'

14.01.2020.

Redakcija

Jaskanska policija jučer je, u 09:15 sati zaprimila dojavu o krađi motorne pile i trimera za travu iz obiteljske kuće u mjestu Volavje. Daljnji rad se nastavlja.

U 10:25 sati zaprimljena je dojava o krađi alata iz radione u mjestu Volavje. Daljnji rad se nastavlja.

U prostorije PP Jastrebarsko pristupio je šezdesetogodišnji muškarac koji je dragovoljno predao oružje koje je pronašao prilikom čišćenja tavana kuće. Oružje oduzeto uz Potvrdu.

U 20:10 sati zaprimljena je dojava o protuzakonitom lovu u mjestu Višći Vrh, od strane dvadesetjednogodišnjeg muškarca. Zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o lovstvu i Zakona o oružju, isti doveden u prostorije PP gdje se nastavlja daljnje postupanje.

-U zadnje vrijeme na području PP Jastrebarsko izvršeno više kaznenih djela   krađa iz nezaključanih garaža, gospodarskih objekata i slično, stoga se upozoravaju građani na samozaštitno ponašanje kojim se podrazumjerava da noću te prilikom odlaska od kuće zaključavaju svoje domove i druge prostorije, ne ostavljaju predmete na vidljivom mjestu. 

Prilikom zapažanja i uočavanja  sumnjivih osoba i vozila mole se  građani da odmah izvijeste PP Jastrebarsko, tel. 6281 033 ili na 192-, priopćili su iz policije.