°C 20

Unatoč apelu vatrogasaca i dalje se neoprezno pali raslinje

08.04.2020.

Redakcija

Unatoč jučerašnjem apelu Vatrogasne zajednice grada Jastrebarsko, jaskanci i dalje na otvorenom prostoru neoprezno pale korov i raslinje.

Tako su u policijsku postaju jučer stigle dvije dojave o požaru, jedna u Brezarima a druga u Gorici Jamničkoj.

Prvo je  u 9,33 ujutro stigla dojava o požaru suhe trave u mjestu Brezari. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Petrovina. Malo kasnije poslijepodne, u 17,18 sati zaprimljena je i druga dojava o požaru u mjestu Gorica Jamnička. Požar su uspješno ugasili pripadnici DVD-a Pisarovina. Prilikom oba događaja srećom nije bilo ozlijeđenih osoba niti je nastala materijalna šteta. 

Ponavljamo kako se nepotrebnim izlascima na gašenja požara otvorenog prostora dodatno opterećuje vatrogasni sustav i ugrožavaju  vatrogasci, koji u neprekidno rade i stoje na raspolaganju Stožeru civilne zaštite Zagrebačke županije, kao i Stožeru civilne zaštite Grada Jastrebarskog te svim žiteljima jaskanskog područja.

- Kako bi  izbjegli  izlaske na intervencije požara otvorenog prostora kojih je ovih dana u sve većem broju, molimo vas da se suzdržite od paljenja korova na svojim poljoprivrednim zemljištima i svim drugim otvorenim prostorima - poručili su iz VZG Jastrebarsko.