°C -3

Vatrogasci već 30 dana na ispomoći svojim sugrađanima i Stožeru civilne zaštite u borbi protiv širenja koronavirusa

21.04.2020.

Redakcija

Kao operativne snage sustava civilne zaštite vatrogasne postrojbe članice Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog od 21. ožujka 2020. godine odradile su veliki broj aktivnosti provodeći nadzor nad mjerama koje je donio nacionalni i gradski stožer civilne zaštite, a svojim sugrađanima na usluzi su i kao ispomoć gradskom društvu Crvenog križa u dostavi potrepština starijem stanovništvu, te Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a Republike Hrvatske u centralnom skladištu u Jastrebarskom.

U 30 dana otkada su započeli s aktivnostima 23 vatrogasne postrojbe VZG Jastrebarskog odradile su ukupno 691 aktivnost u kojima je sudjelovao 1321 vatrogasac. Utrošeno je 1768 radnih sati, a vatrogasnim vozilima prijeđeno je 13561 kilometar. Osim aktivnosti vezanih uz borbu protiv koronavirusa vatrogasne postrojbe u tom razdoblju uspješno su odradile i 17 vatrogasnih intervencija, i to 7 požara otvorenog prostora, 6 tehničkih intervencija i 4 požara na objektima.

- Vatrogasne snage koje čine dobrovoljni vatrogasci i tijekom ove krizne situacije dokazali su da su kao operativna snaga sustava civilne zaštite stožerni element kriznog upravljanja u gradu Jastrebarskom – kazao je Vedran Boričević, zapovjednik VZG Jastrebarsko.

Nažalost, unatoč brojnim apelima građanstvu da ne pale korov i raslinje na otvorenom, našim vatrogascima ni Uskršnji vikend nije prošao mirno u krugu obitelji zbog ljudskog nemara, pa su tako intervenirali  u subotu 11. travnja minutu prije ponoći na požar u Gornjoj Reki  na divljem odlagalištu otpada u predjelu Šipkovica, a svega par sati kasnije na Uskrs, u 4 sata i 17 minuta na drugom dijelu istog naselja. Oba požara ugašena su u kratkom vremenu, a intervencije su uspješno odradile vatrogasne postrojbe DVD-a Jastrebarskog i DVD-a Gornje Reke. Na Uskršnji ponedjeljak u 15 sati i 31 minutu  ponovo su zaprimili dojavu, ovoga puta o požaru u Donjem Desincu u blizini odmorišta Desinec na autocesti RI-ZG, koji je uspješno ugasila vatrogasna postrojba DVD-a Donji Desinec.

 

Galerija slika

Vatrogasci već 30 dana na ispomoći svojim sugrađanima i Stožeru civilne zaštite u borbi protiv širenja koronavirusa Vatrogasci već 30 dana na ispomoći svojim sugrađanima i Stožeru civilne zaštite u borbi protiv širenja koronavirusa Vatrogasci već 30 dana na ispomoći svojim sugrađanima i Stožeru civilne zaštite u borbi protiv širenja koronavirusa Vatrogasci već 30 dana na ispomoći svojim sugrađanima i Stožeru civilne zaštite u borbi protiv širenja koronavirusa Vatrogasci već 30 dana na ispomoći svojim sugrađanima i Stožeru civilne zaštite u borbi protiv širenja koronavirusa Vatrogasci već 30 dana na ispomoći svojim sugrađanima i Stožeru civilne zaštite u borbi protiv širenja koronavirusa Vatrogasci već 30 dana na ispomoći svojim sugrađanima i Stožeru civilne zaštite u borbi protiv širenja koronavirusa Vatrogasci već 30 dana na ispomoći svojim sugrađanima i Stožeru civilne zaštite u borbi protiv širenja koronavirusa Vatrogasci već 30 dana na ispomoći svojim sugrađanima i Stožeru civilne zaštite u borbi protiv širenja koronavirusa Vatrogasci već 30 dana na ispomoći svojim sugrađanima i Stožeru civilne zaštite u borbi protiv širenja koronavirusa Vatrogasci već 30 dana na ispomoći svojim sugrađanima i Stožeru civilne zaštite u borbi protiv širenja koronavirusa Vatrogasci već 30 dana na ispomoći svojim sugrađanima i Stožeru civilne zaštite u borbi protiv širenja koronavirusa Vatrogasci već 30 dana na ispomoći svojim sugrađanima i Stožeru civilne zaštite u borbi protiv širenja koronavirusa Vatrogasci već 30 dana na ispomoći svojim sugrađanima i Stožeru civilne zaštite u borbi protiv širenja koronavirusa Vatrogasci već 30 dana na ispomoći svojim sugrađanima i Stožeru civilne zaštite u borbi protiv širenja koronavirusa Vatrogasci već 30 dana na ispomoći svojim sugrađanima i Stožeru civilne zaštite u borbi protiv širenja koronavirusa Vatrogasci već 30 dana na ispomoći svojim sugrađanima i Stožeru civilne zaštite u borbi protiv širenja koronavirusa Vatrogasci već 30 dana na ispomoći svojim sugrađanima i Stožeru civilne zaštite u borbi protiv širenja koronavirusa