Novosti Sport Događanja

Vozio kroz Desinec s više od 2 promila! Policija kreće u novu vikend akciju

19.01.2024. / Maja Peranić

Policija je za ovaj vikend najavila novu akciju pojačanog nadzora prometa na cestama jaskanskog kraja usmjereno prvenstveno na vozače koji voze pod utjecajem alkohola ili ne poštuju ograničenja brzine. Jučer je u Donjem Desincu zaustavljen vozač koji je automobilom upravljao u alkoholiziranom stanju. Izmjereno mu je više od 2 promila alkohola u krvi.

- Jučer u 18.15 sati policijski službenici su u nadzoru prometa u mjestu Donji Desinec zaustavili šezdeset osmogodišnjeg vozača osobnog automobila koji je upravljao pod utjecajem alkohola (2,08 g/kg). Vozač priveden u PP Jastrebarsko, slijedi optužni prijedlog -izvijestila je policija.

Iz policije su izdali obavijest o novoj akciji koja slijedi za vikend.

-Provodit će se pojačan nadzor vozila i vozača, a koje se provodi zbog povećanog broja prometnih nesreća s poginulim sudionicima u prometu, kao i u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekoračenja dopuštene brzine vožnje, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i drugih prekršaja, poglavito koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća.

Podijeli