Novosti Sport Događanja

Vozio pod zabranom, zabio se u prometni znak i pobjegao! Policija ga zaustavila i privela

15.01.2024. / Maja Peranić

Protekli vikend na jaskanskim cestama obilježile su dvije prometne nesreće i neodgovorno ponašanje pojedinih sudionika u prometu. Policija je prilikom trodnevnog pojačanog nadzora prometa zabilježila ukupno 15 prekršaja i to 1 prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja alkotestiranja, 4 prekršaja korištenja mobitela, 2 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 7 ostalih prekršaja.

Posebno se izdvaja slučaj vozača koji se u petak oko 18 sati zaletio u prometni znak u Jastrebarskom i potom odmaglio. Kasnije ga je policija zaustavila te utvrdila da je vozio pod zabranom upravljanja te je odbio alkotestiranje. Policija nije imala druge nego privesti ga u službene prostorije.

- U petak u 17.45 sati zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći s materijalnom štetom u gradu Jastrebarskom gdje je došlo do udara osobnog automobila u prometni znak, a potom i u prometni otok, nakon čega je vozač vozilom napustio mjesto prometne nesreće. Vozač po policijskim službenicima zaustavljeni u nadzoru prometa, kojom prilikom je utvrđeno da upravlja za vrijeme dok mu je izdana zabrana upravljanja motornim vozilom, odbio je alkotestiranje, nakon čega je priveden u službene prostorije Policijske postaje Jastrebarsko, te slijedi Optužni prijedlog – izvijestila je policija.

Jučer se pak u Donjoj Zdenčini dogodio sudar u kojem je ozlijeđeno više osoba.

- U nedjelju, u 13.24 zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći u mjestu Donja Zdenčina gdje je došlo do sudara između dva osobna automobila. Vozačica iz jednog vozila i vozač i putnici iz drugog vozila zadobili su tjelesne ozljede – izvijestila je policija.

Podijeli