°C 2

Zadnjih dana više ih se oporavlja nego obolijeva! U Jaski nema novih slučajeva!

09.09.2020.

Maja Peranić

Zagrebačka županija svakodnevno izvještava o novim podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo o broju oboljelih od koronavirusa na našem području. Brojke nisu tako velike, štoviše, ovih dana možemo pratiti porast broja osoba koje koronavirus prebolijevaju. Tako je u posljednja 24 sata na području županije 14 osoba ozdravilo, dok je novih pozitivnih na Covid-19 ukupno 10.

Na jaskanskom području ni danas nema novih slučajeva. Zaražene osobe dolaze iz Svete Nedjelje (1), Zaprešića (3), Velike Gorice (2), Dugog Sela (2), s Općine Pokupsko (1), te Općine Brckovljani (1).

-Od 10 novooboljelih osoba 6 su kontakt prethodno oboljelih, 1 slučaj je povezan s boravkom u BiH, 1 slučaj povezan je s ljetovanjem na obali, dok je za 2 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 29 osoba – izvijestili su iz Županije.

Zavod je izvijestio i o dvije preminule osobe s područja grada Dugog Sela i općine Brckovljani, a preminule su 4. i 7. 9 2020.

Iako svakodnevno brojimo zaražene, unazad nekoliko dana brojimo i više izliječenih odnosno oporavljenih od bolesti izazvane korona virusom. Od subote je u Zagrebačkoj županiji izbrojeno 50 ozdravljenja, dok je novooboljelih 49. Ukupan broj aktivnih slučajeva na županijskom području tako stagnira vrti se oko 160. Trenutno boluju 162 osobe s područja naše županije, dok ih se ukupno oporavilo 385!

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije i dalje apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.