Novosti Sport Događanja

Zagrebačka županija osigurala milijun eura za potpore poduzetnicima: Zamjenik župana Damir Tomljenović posjetio dvije goričke tvrtke

17.04.2023. / Redakcija

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović predstavio je u Velikoj Gorici natječaje za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima vrijedne milijun eura. Potpore su namijenjene proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima te poduzetnicima početnicima.

- Zagrebačka županija je u proračunu za 2023. godinu osigurala milijuna eura za potpore namijenjene poduzetnicima. Za proizvodne djelatnosti namijenjeno je 500 tisuća eura, potpora može iznositi 40 posto od prihvatljivih troškova, odnosno 10 tisuća eura najviše. Za neproizvodne djelatnosti osigurano je 350 tisuća eura. Potpora može iznositi 40 posto od prihvatljivih troškova, odnosno do 4 tisuća eura. Istaknuo bih i mjeru pomoći poduzetnicima početnicima, za koju smo namijenili 150 tisuća eura. Potpora može iznositi 75 posto od prihvatljivih troškova, odnosno 2 tisuće eura najviše – rekao je Tomljenović te dodao kako je interes za potpore velik.

 

U sklopu promocije novih natječaja zamjenik župana posjetio je i dvije goričke tvrtke koje su već koristile potpore za razvoj svog poslovanja. Prva je na redu bila tvrtka Velprom d.o.o. koja već trideset godina posluje u Velikoj Gorici. Najviše rade po Hrvatskoj, ali dobar dio svog asortimana izvoze u Europu. Proizvode ambalažu i proizvode od papira i kartona.

- Kupci su prepoznali našu kvalitetu i brzinu isporuke, a mi smo zadovoljni što se naš krug kupaca širi. Ovi poticaji koje smo dobili od Zagrebačke županije olakšavaju nam da dođemo do strojeva, bilo da kupimo polovne ili nadogradimo postojeće. Danas je teško kupiti veliki stroj kojim možete konkurirati na europskom tržištu, za to su potrebni puno veći poticaji. No, uspijevamo nekako konkurirati našom kvalitetom proizvoda i Nijemcima i Amerikancima – istaknula je vlasnica tvrtke Radmila Torbica Vlaisavljević.

 

Poduzetnica se požalila kako u grafičkoj industriji u ovom trenutku nedostaje radne snage.

- Mi svakog zaposlenika moramo obrazovati od nule. Bilo bi dobro da se i strukovne škole uključe u rješavanje ovog problema. Jako je važno znati što se događa na tržištu i pratiti tehnološki razvoj. Mi još nismo počeli uvoziti radnu snagu, ali ćemo uskoro biti prisiljeni to učiniti – upozorila je Torbica Vlaisavljević.

 

U Lazini Čičkoj nalazi se pogon tvrtke Oblak d.o.o. u kojem se proizvodi plastična i aluminijska stolariju za višestambene zgrade i apartmane te industrijske hale. Riječ je o panoramskim stijenama, staklenim ogradama i drugim nestandardnim elementima čija izrada nije laka, a i cijena nije baš za svačiji džep.

- Prošle godine prijavili smo se na natječaj. Nabavili smo pilu koja služi za rezanje stolarije i čistilicu. Ove godine planiramo proširiti proizvodnju te nabaviti CNC stroj, koji bi nam služio za izradu velikih profila. Strojevi su sve skuplji, a mi imamo ograničena sredstva. Želimo se više orijentirati na europsko tržište, sada najviše izvozimo u Austriju i Njemačku i zapošljavamo petero ljudi – kaže vlasnik i direktor tvrtke Mile Matić.

Proizvedeno u suradnji sa Zagrebačkom županijom

Galerija slika

Zagrebačka županija osigurala milijun eura za potpore poduzetnicima: Zamjenik župana Damir Tomljenović posjetio dvije goričke tvrtke Zagrebačka županija osigurala milijun eura za potpore poduzetnicima: Zamjenik župana Damir Tomljenović posjetio dvije goričke tvrtke Zagrebačka županija osigurala milijun eura za potpore poduzetnicima: Zamjenik župana Damir Tomljenović posjetio dvije goričke tvrtke Zagrebačka županija osigurala milijun eura za potpore poduzetnicima: Zamjenik župana Damir Tomljenović posjetio dvije goričke tvrtke Zagrebačka županija osigurala milijun eura za potpore poduzetnicima: Zamjenik župana Damir Tomljenović posjetio dvije goričke tvrtke Zagrebačka županija osigurala milijun eura za potpore poduzetnicima: Zamjenik župana Damir Tomljenović posjetio dvije goričke tvrtke Zagrebačka županija osigurala milijun eura za potpore poduzetnicima: Zamjenik župana Damir Tomljenović posjetio dvije goričke tvrtke Zagrebačka županija osigurala milijun eura za potpore poduzetnicima: Zamjenik župana Damir Tomljenović posjetio dvije goričke tvrtke Zagrebačka županija osigurala milijun eura za potpore poduzetnicima: Zamjenik župana Damir Tomljenović posjetio dvije goričke tvrtke

Podijeli