Novosti Sport Događanja

Zagrebačka županija poduzetnicima dala više od milijun eura bespovratnih potpora za poticanje razvoja poduzetništva

13.09.2023. / Redakcija

Zagrebačka županija temeljem provedenih natječaja za poticanje razvoja poduzetništva u 2023. godini dodijelit će nešto više od milijun eura vrijedne bespovratne potpore poduzetnicima sa svog područja.

Od ukupno milijun i četiri tisuće eura – nešto više od 503 tisuće eura iznose potpore za proizvodne djelatnosti, 351 tisuću eura potpore za neproizvodne djelatnosti, a 149 tisuća eura za poduzetnike početnike. Po korisniku potpore se kreću od 1.500 do 10 tisuća eura.

Na natječaje, koji su bili otvoreni od 12. travnja do 12. svibnja 2023. godine ukupno je zaprimljeno 556 zahtjeva, od kojih je 444 ispunjavalo uvjete natječaja, a odobrena je 241 potpora i to: 82 za početak poslovanja poduzetnika, 58 za povećanje konkurentnosti za proizvodne te 101 za neproizvodne djelatnosti.

Bodovne liste i informacije o dodjeli dostupne su na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji.

- Bespovratnim potporama poduzetnicima želimo potaknuti njihov daljnji razvoj, prvenstveno kroz nabavu nove opreme kako bi bili još konkurentniji na tržištu - rekao je župan Stjepan Kožić, istaknuvši kako, osim potpora poduzetnicima, Zagrebačka županija značajna sredstva ulaže i u razvoj i opremanje poduzetničkih zona.

- Samo u ovom trenutku u našim zonama realiziraju se preko pola milijarde eura vrijedne investicije poput Lidla u Križu, Log Experta i Spara u Klinča Selima, Alce i Violete u Zelini, DPD-a u Bistri, Lagermaxa u Luki, KFK u Rugvici i dr. - dodao je Kožić.

Podijeli