°C 17

Zavod za javno zdravstvo potvrdio još jedan slučaj zaraze u Jaski, u županiji osmero novozaraženih

12.09.2020.

Petar Brnada

U odnosu na podatke od jučer na području Zagrebačke županije od koronavirusa oboljelo je još osam osoba, izvijestili su jutros iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo, a novi slučaj pojavio se i u Jaski.

Naime, po jednog zaraženog bilježe Sveta Nedelja, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Općina Žumberak te Općina Dubrava dok su u Velikoj Gorici zaražene još tri osobe.

U protekla 24 sata izliječene su četiri osobe.

-Od osam novooboljelih osoba četiri su kontakti prethodno oboljelih, dva slučaja su povezana s boravkom u bolnici, jedan slučaj povezan je s privatnom proslavom, dok je za jedan slučaj nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 108 osoba- priopćili su iz Stožera.

Iz Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije i dalje apeliraju na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.