°C 6

Željko Turk novi predsjednik Županijskog HDZ-a, jaskanski ogranak nastavlja voditi Andrej Krlin

23.11.2020.

Maja Peranić

Na jučer održanim unutarstranačkim izborima u HDZ-u gdje su se birala čelništva gradskih, općinskih i županijskih organizacija stranke, ŽO HDZ-a Zagrebačke županije dobila je novog predsjednika. Na tu je poziciju izabran Željko Turk, inače gradonačelnik Zaprešića, kojem su članovi stranke sa 67,27% glasova dali povjerenje u odnosu na protukandidata Damira Mikuljana.

Za Turka je glasovalo 2734 članova, dok je za Mikuljana glas dalo njih 1384. U svim gradovima županije većinu glasova osvojio je Željko Turk, dok je jedino u Velikoj Gorici i Jastrebarskom više glasova skupio Damir Mikuljan. U Jaski je za njega glasalo 79 članova stranke, dok je Turku povjerenje dalo njih 58. Na birališta je tako izašlo 137 Jaskanaca članova HDZ-a.

Susjedne općine pak, odlučile su se većinom za pobjednika. U Klinča Selima, Turku je pripalo 47 glasova, Mikuljanu 17. Pisarovina je 55 glasova dala Željku Turku, a 22 Damiru Mikuljanu. Jedino je u Krašiću Mikuljan pobijedio s 47 glasova nad 34 koliko ih je osvojio novi predsjednik Županijske organizacije HDZ-a.

Za potpredsjednike ŽO HDZ-a su izabrani Tomislav Landeka (2472 glasova), Javor Bojan Leš (1739 glasova), Tomislav Masten (1659 glasova) i Božidar Škrinjarić (1726 glasova).

Krlin i dalje na čelu jaskanskog HDZ-a

Što se tiče Gradske organizacije HDZ-a Jastrebarsko funkcija predsjednika ostaje nepromijenjena. Jedini kandidat za to mjesto bio je dosadašnji predsjednik Andrej Krlin koji će tu dužnost nastavljati obavljati i dalje. Prema zasad još neslužbenim rezultatima, za potpredsjednike su izabrani Andja Julardžija, Ivan Dimnjaković i Robert Gomerac.

Novi-stari predsjednik uputio je zahvale članovima stranke i čestitke novoizabranom predsjedniku Županijske organizacije HDZ-a.

-Dragi članovi GO HDZ-a grada Jastrebarsko, hvala vam što ste mene i moje potpredsjednike podržali kao vodstvo koje želite imati u Jaski. Hvala na podršci predloženim izaslanicima te kandidatima za gradski odbor. Koristim priliku i javno čestitati gospodinu Željku Turku koji je postao predsjednik ŽO HDZ-a Zagrebačke županije i zaželjeti mu uspjeh u stvaranju još čvršće, suvremenije i inkluzivne organizacije, za boljitak naše županije, ali i grada Jastrebarskog-poručio je Andrej Krlin.

Članovi HDZ jučer su birali i članove gradskog odbora te izaslanike za skupštinu županijske organizacije.

Drugi krug izbora održat će se 6. prosinca kad se bira županijski odbor HDZ Zagrebačke županije kao i izaslanici za Opći sabor Hrvatske demokratske zajednice.