°C 6

Zlatna kuna tvrtki Sofa IT iz Klinča Sela

16.12.2020.

Maja Peranić

Hrvatska gospodarska komora - Komora Zagreb i ove je godine nagradila najuspješnije poduzetnike Zagrebačke županije, među njima se u konkurenciji malih trgovačkih društava našla tvrtka Sofa IT registrirana u Klinča Selima.

U konkurenciji velikih trgovačkih društava plaketa „Zlatna kuna“, za poslovne rezultate u 2019., dodijeljena je tvrtki Medical Intertrade iz Svete Nedelje, u konkurenciji srednjih trgovačkih društava tvrtki Violeta iz Svetoga Ivana Zeline, a u konkurenciji malih trgovačkih društava tvrtki Sofa IT iz Klinča Sela.

Zbog epidemioloških mjera ove godine nije bilo tradicionalnoga okupljanja najuspješnijih poduzetnika, već je plaketu „Zlatna kuna“ uručio nagrađenima u njihovim poslovnim prostorima predsjednik HGK-Komore Zagreb Vitomir Klasić. Uručenju plakete prisustvovao je i Damir Fašaić, ovlašten za obavljanje poslova pročelnika za gospodarstvo i fondove EU Zagrebačke županije.

-Zagrebačka županija je jedna od gospodarski najrazvijenijih županija u RH što, naravno, zahvaljujemo isključivo našim poduzetnicima. Da oni nisu uspješni ne bi bilo ni uspješne Zagrebačke županije. Županija ne bi mogla ulagati i vraćati prihode od poreza ni u gospodarstvo, ni u obrazovanje, zdravstvo, promet... Temelj za kvalitetan život u županiji je, naravno, uspješno gospodarstvo- rekao je Fašaić, dodavši da Županija nastoji pomoći poduzetnicima gdje god može.

Tako je naglasio da su ove godine izdvojili sredstva za tvrtke pogođene COVID-krizom, a raspisali su i natječaj i dodijelili sredstva malim i srednjim poduzetnicima koji ulažu u povećanje svoje konkurentnosti.

-Nastojimo biti što bolja županija koja privlači nove investitore- rekao je Fašaić.

(foto: HGK)