°C 14

Župan nagradio Svetojanske mažoretkinje - prvakinje Europe!

06.12.2018.

Redakcija

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan primili su dio seniorki Svetojanskih mažoretkinja koje su na Europskom prvenstvu u Sokobanji u Srbiji osvojile zlatnu medalju. Prvenstvo se održavalo od 2. do 9. rujna ove godine, a natjecalo se 48 mažoret timova iz cijele Europe.

-Iza svake vaše koreografije i plesa stoje brojna odricanja i sati marljivog rada bez čega ne bi ni bilo ovako velikih uspjeha-čestitao im je župan Kožić dodavši da će Županija ovaj posljednji uspjeh mažoretkinja nagraditi sa sportskom opremom u vrijednosti od 10 tisuća kuna, ali da će i na druge načine nastaviti podržavati rad Svetojanskih mažoretkinja.

Titula europskih prvakinja kruna je dvadesetogodišnjeg rada ove udruge kroz čije je mažoret sastave u prošlo više od 800 djevojaka. Osvajačice su brojnih državnih i europskih priznanja, a osim seniorki ističu se i juniorke koje su na ovom posljednjem Europskom prvenstvu proglašene viceprvakinjama Europe.

-Ovakvi sjajni rezultati ne događaju se slučajno, oni su plod rada i entuzijazma kako članica tako i vodstva ove udruge-rekao je Damir Mikuljan.

Mažoretkinje su kazale kako su svi u udruzi kao jedna velika obitelj, te da će i u budućnosti nastaviti vrijedno i naporno raditi.

-Cilj nam je već iduće godine obraniti zlato na europskom natjecanju- kazala je predsjednica Svetojanskih mažoretkinja, Mateja Baltorinić.

Djevojke su se potužile da im uvjeti treniranja nisu idealni, a Miljenko Pavlaković iz Upravnog odbora Svetojanskih mažoretkinja se složio s njima.

-Uvjeti treniranja nisu idealni, u Jastrebarskom postoji puno sportskih klubova koji dijele prostore sportskih dvorana u osnovnoj i srednjoj školi, tako da nam to trenutno predstavlja najveći problem-naglasila je Baltorinić.

-Zbog specifičnih uvjeta koje zahtijevaju treninzi mažoretkinja, a misli se prvenstveno na visinu stropa, ograničeni smo uvjetima treniranja koji zahtijevaju visoku sportsku dvoranu-rekao je Pavlaković dodavši da je time ovaj uspjeh još veći i značajniji.

(Foto: Zagrebačka županija)