°C -3

Župan osnovao stranku "Stjepan Kožić - nezavisna lista"

18.06.2018.

Maja Ivčić

U Rakovcu je u subotu, 16. lipnja, održana osnivačka Skupštinu stranke Stjepana Kožića pod nazivom„Stjepan Kožić – nezavisna lista“. Župan Stjepan Kožić jednoglasno je izabran za predsjednika.

Ovim potezom Stjepan Kožić definitivno je istupio iz Hrvatske seljačke stranke čiji je član bio od 1996. godine i odlučio svoju političku karijeru nastaviti kao nezavisni političar. Na osnivačkoj Skupštini prisustvovala su 283 člana novoosnovane stranke te su usvojeni statut i program.-Svi mi ovdje smo glasnogovornici želja i htijenja ljudi u društvu u kojem živimo. Slušajte ljude, slušajte svojeg susjeda što govori. Mi smo ovdje radi njih – mi smo ovdje jer želimo bolju Zagrebačku županiju i bolju Hrvatsku! Imamo viziju, imamo znanje, imamo snage napraviti ključne promjene i potaknuti pozitivne gospodarske trendove. To je temelj na kojem počiva naš cjelokupni program-izjavio je župan Kožić i dodao: -Pet mandata zaredom dobivam povjerenje stanovnika Zagrebačke županije na izborima i prema njima imam odgovornost izvršavati ono što sam i obećao. Mnoge od vas također su birali naši stanovnici na gradskom, općinskom ili nivou mjesnog odbora. Svi mi imamo odgovornost prema našim biračima i to nikada ne smijemo zaboraviti.Program stranke „Stjepan Kožić – nezavisna lista“ temelji se na transformaciji gospodarstva korištenjem modernih tehnologija, poboljšanju kvalitete obrazovanja na svim razinama i borbi za bolji život hrvatskih seljaka i svih njihovih potrošača. Osim toga, zalažu se za ravnomjeran razvoj svih krajeva Hrvatske kroz fiskalnu decentralizaciju i prebacivanje veće odgovornosti na jedinice lokalne i regionalne samouprave zbog njihovog angažmana na terenu i činjenice da najbolje poznaju potrebe svojih stanovnika.

-Jako mi je drago da sam danas ovdje s Vama. Stjepan Kožić je dobar, pošten i vrijedan čovjek i to su karakteristike s kojima nema straha za budućnost. Zapamtite, danas sudjelujemo u nečemu važnom i bit će mi čast i zadovoljstvo da u budućnosti radimo zajedno za dobrobit Grada Zagreba i Zagrebačke županije – rekao je Nenad Matić, gost osnivačke Skupštine i predsjednik stranke Zelena lista.

Podsjećamo, župan Kožić u ožujku 2018. godine podnio je ostavku na funkciju potpredsjednika HSS-a te se nije ponovno kandidirao za predsjednika Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije. Iz HSS-a izlazi zbog neslaganja s politikom trenutnog vodstva stranke koje, smatra Kožić, strankom upravlja autokratski i centralistički te odbacuje sve vrijednosti za koje bi se trebala zalagati.