°C 1

Županijski stožer predlaže produljenje posebnih mjera do kraja listopada

24.09.2020.

Maja Peranić

S obzirom na to da u ponedjeljak, 28. rujna, istječe 14 dana od kada su na snazi posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije, danas je održana Sjednica Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije na kojoj je odlučeno da će se te mjere produžiti.

-S obzirom na epidemiološku situaciju s trenutno 200-tinjak aktivnih slučajeva, ali i činjenice da je virus ušao u nekoliko škola i vrtića na području Županije, odlučeno je kako će se od Nacionalnog stožera zatražiti da se posebne epidemiološke mjere, uz manje izmjene, produže do kraja listopada- izvijestili su iz Županije.

Konačnu odluku o produženju i prijedlogu mjera donijet će Nacionalni stožer.

Zaključak Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije se nalazi OVDJE, a odluka o trenutno važećim odlukama se nalazi OVDJE.

Na sjednici je najavljeno i kako će se do kraja mjeseca održati sastanak Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije s predstavnicima svih lokalnih stožera na području županije i epidemiologa Županijskog zavoda za javno zdravstvo.

Spomenimo još i to da je danas na području Zagrebačke županije zabilježeno još 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 7 osoba je preboljelo virus i više nije pozitivno. U Jastrebarskom i okolnim općinama danas (do 10 sati) nema novih slučajeva.