Novosti Sport Događanja

Zvonimiru Novoselu najviše preferencijalnih glasova Jaskanaca, zahvalio im na velikoj podršci

18.04.2024. / Redakcija

 

Gotovi su izbori za zastupnike u Hrvatski sabor. Nakon obrađenih gotovo svih biračkih mjesta DIP je objavio da HDZ s partnerima osvaja 61 zastupnički mandat, Rijeke pravde 42.

Domovinski pokret osvojio je 14 zastupničkih mandata, Mostova koalicija 11, Možemo! 10, IDS 2, NP Sjever 2, FOKUS, Republika 1 zastupnički mandat u Hrvatskom saboru.

Građani Jastrebarskog glasali su u VI. Izbornoj jedinici i većinom glasova podržali koaliciju predvođenu SDP-om, sa 2763 glasa. Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel prvi je put kandidirao za ulazak u Sabor, na listi je bio 6, a osvojio je velikih 1343 preferencijalnih glasova u svojoj Jaski. Mihael Zmajlović, kao nositelj liste, osvojio je 715 preferencijalnih glasova.

Mihael Zmajlović ukupno je osvojio 6518 preferencijalnih glasova, dok je Zvonimira Novosela ukupno zaokružilo 1878 birača. Zmajlović je jedini Jaskanac koji će zastupati građane u Hrvatskom saboru, dok Novosel ipak neće u Sabor.

-Želim od srca zahvaliti svima koji su na održanim parlamentarnim izborima dali svoje povjerenje koaliciji Rijeke pravde i meni osobno. Izvrstan rezultat u Jaski u kojoj je naša koalicija ostvarila najveću podršku pokazuje kako su Jaskanke i Jaskanci prepoznali naš trud i rad u čijem je središtu uvijek – čovjek.

Dodatna mi je to motivacija da se nastavim boriti da opravdam vaše povjerenje i učinim još više za naš grad, a prva prilika za to bit će lokalni izbori već iduće godine – poručio je na svojoj Facebook stranici Zvonimir Novosel.

Koalicija predvođena HDZ-om u Jastrebarskom osvojila je 2526 glasova, na njihovoj listi nije bilo ni jednog Jaskanca.

Za Domovinski pokret i partnere glasalo je 759 Jaskanaca. Gordana Juranko osvojila je 11 preferencijalnih glasova.

Fokus, Republika osvojila je 614 glasova. Na njihovoj listi našlo se poznatih imena. Goran Navoj osvojio je 185 preferencijalnih glasova, Mario Budišćak iz susjedne Općine Klinča Sela osvojio je 71 preferencijalni glas.

MOST je osvojio 535 glasova Jaskanaca, međutim na njihov listi nije bilo naših sugrađana.

Platforma Možemo! dobila je 527 glasova birača. Na njihovoj listi također nije bilo Jaskanaca.

Na neovisnoj listi Damir Kristijan Rogina našlo se najviše imena iz Jastrebarskog, no prema rezultatima DIP-a nisu ostvarili zavidne rezultate na ovim izborima.

Od ukupnih 107 glasova koliko su dobili, nositelj liste Damir Kristijan Rogina osvojio je 21 preferencijalni glas, Michael Sharp osvojio je 12 glasova, Snažana Agostini tri glasa, Krešimir Dropuljić i susjedne Klinče dobio je dva preferencijalna glasa, Kristina Filipović jedan glas, Josip Golojuh deset, Željko Sonički devet, Zorica Šamija šest i Valentina Pavlaković sedam prefereancijalnih glasova birača.

Izlaznost na izbore bila je velika, svoje pravo glasa iskoristilo je 62,30% birača. Najveća izlaznost bila je u 1., 6. i 3. izbornoj jedinici.

 

(Foto: Facebook Zvonimir Novosel)

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli