Novosti Sport Događanja

Bez problema kroz Lekenik

13.04.2015. / Nefertum IT
Narodna izreka kaže „Na muci se poznaju junaci“, a upravo se ova sintagma može primjeniti na primjeru nogometaša Vinogradara koji su nakon neočekivanog domaćeg poraza od Radoboja u derbi utakmici Međužupanijske lige svladali Lekenik s 3:1. Dominirali su igrači trenera Stjepana Gomerca od prve do posljednje minute, te je pobjeda njegove momčadi mogla biti i uvjerljivija da na vratima Lekenika nije bilo Nikole Đurđeka koji se istaknuo s nekoliko bravuroznih intervencija.

derbi velika.jpg

-Ponavlja nam se da protiv kvalitetnijih momčadi igramo bolje, dok protiv klubova iz donjeg dijela tablice igramo slabije. Međutim, u Lekeniku smo ponovno odigrali kvalitetnu partiju u kojoj se presudnim pokazala veća želja i agresija moje momčadi koja je nakon šoka protiv Radoboja samopuzdanje vratila pobjedom protiv trećeligaša, Samobora- ispričao nam je trener Vinogradara, Stjepan Gomerac.

Štulec junak pobjede

Nogometaši Vinogradar od prve su minute zagospodarili teren te su u prvih deset minuta imali tri velike prilike. Najprije je Štulec izašao sam na gostujućeg vratara no njegovu loptu obrana Lekenika je izbacila sa crte, a isti je igrač nekoliko minuta kasnije uzdrmao i vratnicu, dok su Lončar i Kahrimanović zakisnili na jedan centaršut.

derbi velika 2.jpg

Najveću priliku u 18. minuti propustio je realizirati Abramović čiji je udarac s jedanaest metara obranio Nikola Đurđek. Odahnula je tada tribina nadajući se kako se gostujuća momčad ispucala, ali pet minuta kasnije fantastičnom dubinskom loptom, kapetan Vinogradara, Marko Povrženić pronašao je Željka Štuleca koji je prebacio istrčalog Đurđeka za vodstvo od 1:0 s kojim su igrači trenera Gomerca otišli na odmor.

derbi velika 3.jpg

I nastavak susreta bolje otvara Vinogradar koji je zapucao još jednog „mrtvaca“ jer su gosti po drugi puta s gol linije izbacili loptu. Kazna je stigla u 58. minuti kada nakon centrašuta Poljaka, Ivan Đurđek glavom izblizine poentirao za 1:1 i erupciju u gledalištu. No, oduševljenje je bilo kratkog vijeka jer samo četiri minute kasnije Štulec svojim drugim zgoditkom vraća prednost na stranu Vinogardara, da bi dvadeset minuta prije kraja utakmice Mihael Medven postavio konačnih 3:1. Ovom pobjedom Vinogradar je nadoknadio zaostatk od tri boda, te je ponovno zasjeo na vrh ligaške ljestvice.

derbi velika 1.jpg

-Rekao sam i igračima nakon utakmice da prvenstvo još nije gotovo. Pred nama je još dosta utakmica u kojima trebamo zadržati ovakav angažman, ako želimo i na kraju biti prvi- zaključio je trener Gomerac.   

Podijeli