Novosti Sport Događanja

Bod podno stijena Kantride vodi prema naslovu!

02.05.2019. / Juraj Odrčić

Još jedan korak prema trećem uzastopnom naslovu prvaka 3. HNL Zapad napravili su nogometaši Vinogradara odigravši neriješeno na gostovanju kod Opatije u utakmici 28. kola igranoj u Rijeci na legendarnoj Kantridi. U utakmici punoj preokreta i dramatike završilo je 2:2, a zahvaljujući domaćem porazu drugoplasirane Dubrave koju je nadvisio trećeplasirani Orijent prednost zelenih povećala se na velikih devet bodova.

Na suncem „okupanoj“ Kantridi počelo je disciplinirano i bez pravih prigoda, kroz nešto veći posjed „domaćih“. Kada se očekivalo da će se na odmor otići bez pogodaka, ukazao se Sandro Ugrina te Opatijce doveo u vodstvo sjajno pogodivši rašlje Šolčićevog gola udarcem sa ruba kaznenog prostora. Trener Vidić drugo poluvrijeme ubacuje još jednog napadača Čakaruna, igra zelenih je živnula da bi kulminarala „blitzkriegom“ sredinom drugog dijela kada su u potpunosti preokrenuli rezultat. Prvo je „kralj“ strijelac Igor Prijić realizirao kontru udarcem sa desne strane svojom slabijom desnom nogom te svladao iskusnog Ivešu kojem je lopta izmigoljila ispod ruke da bi samo tri minute kasnije Stipan Banić završio akciju Prijića i Mislimija sa lijeve strane za vodstvo od 2:1. Nove nevolje za Opatijce stižu u vidu isključenja Lazića u 78. minuti, no unatoč igraču manje Opatijci ofenzivno jurišaju da bi prvotno izjednačili preko Pejanovića koji je zaobišao istrčalog Šolčića te izjednačio, a potom i pokušali doći do novog pogotka i potpunog preokreta što je zelena obrana uspjela spriječiti te je svakoj momčadi pripao po bod.

Do kraja prvenstva ostalo je još za odigrati šest utakmica, a Vinogradar u subotu gostuje u Vrbovcu kod istoimenog domaćina. Nakon spomenutog županijskog derbija u Mladini će ugostiti Krk koji je u proljetnom dijelu znatno slabija ekipa od jesenske, zatim slijedi zahtjevno gostovanje kod trećeplasiranog Orijenta koji pokušava dohvatiti drugo mjesto na ljestvici i plasman u 2. HNL iduće sezone. U 32. kolu Vinogradar će ugostiti Maksimir pa mu slijedi uvjetno rečeno najlakša utakmica – gostovanje kod posljednjeplasiranog Zagreba, posrnulog bivšeg prvaka Hrvatske te u posljednjem kolu vjerojatna proslava naslova prvaka i utakmica protiv Ponikva. (LC)

OPATIJA - VINOGRADAR 2:2 (1:0)

Strijelci: 1:0 Ugrina (43'), 1:1 Prijić (68'), 1:2 Banić (71'), 2:2 Pejanović (84')

 OPATIJA: Iveša, J. Rudan, Kovačević, Vlatkovi, Jukičić, Šegon (od 55' Ismaili ), Flego (od 64' Pejanović), Lazić, Bertoša, Ugrina, Furijan.

VINOGRADAR: Šolčić, Povrženić, Bagarić, Ivkovčić, Handžić (od 80' Kelava), Prijić, Banić , Grdenić (od 66' Vukić), Rajnović (od 46' Čakarun), Dučkić, Mislimi.

Podijeli