Novosti Sport Događanja

Bronca za "Jelena" Dejana na Balatonu

19.07.2023. / Ivana Ćurić

U danima od 14. do 16. srpnja 2023. godine na području mađarskog Balatona održano je orijentacijsko natjecanje Balaton Cup 2023. Utrka je bila koncipirana na način da su natjecatelji nastupili na četiri utrke u tri dana, a najbolje tri utrke su se brojale za konačan plasman.

Iako je organizator planirao da će natjecatelji nastupiti na tri sprinta i na jednim dugim stazama, dan prije početka natjecanja nevrijeme je pogodilo dio Balatona te su planirane duge staze promijenjene u još jedan sprint, tako da je nešto više od 200 natjecatelja imalo mogućnost nastupiti na četiri sprinta.

Na natjecanju su u velikoj mjeri bile zastupljene domaće mađarske snage, a na natjecanju je nastupio i veliki broj natjecatelja iz drugih država. Naše "Jelene" su na „mađarskom moru“ Balatonu predstavljali Dejan Juranić u kategoriji M21B i Anabella Juranić u kategoriji Ž12, dok je iz Hrvatske nastupilo ukupno 11 natjecatelja, a ukupno su hrvatski natjecatelji osvojili na kraju čak 6 medalja.

Prvi dan je bio na rasporedu noćni sprint u gradu Keszthely, gdje su nastupali samo „stariji“ natjecatelji, te je Dejan Juranić na kraju zauzeo 4. mjesto.

Drugi dan natjecanje se preselilo u Sumeg, gdje je Anabella osvojila 7. mjesto, dok je Dejan osvojio ponovno 4. mjesto, a visoke temperature tijekom dana i trčanje na i do 35 stupnjeva Celzijusa su poprilično otežavale izvedbu svih natjecatelja.

Treći i posljednji dan na rasporedu su bila dva sprinta u gradu Keszthely u zaista vrlo teškim uvjetima, te je vrućina i sparina tjerala sve natjecatelja do krajnjih granica. U prvom sprintu koji je bio održan na području prelijepog parka Festetics dvorca, Dejan je osvojio 5. mjesto, a Anabella 10. mjesto.

Posljednji sprint koji je bio i odlučujući za konačan plasman nakon tri dana natjecanja i koji se je održao svega nekoliko sati nakon trećeg sprinta, Anabella je osvojila 7. mjesto (ukupno 9. mjesto), dok je Dejan sa pobjedom u posljednjom sprintu natjecanja na kraju osvojio ukupno 3. mjesto.

Iako je na snazi ljetni odmor od prvenstva Hrvatske, Jeleni intenzivno treniraju u svojoj Ljetnoj ligi, a od 20. do 23. srpnja će biti sudionici Zagreb open-a kojeg organizira Orijentacijski klub Vihor.

 

(Izvor i foto:OK Jelen)

Galerija slika

Bronca za "Jelena" Dejana na Balatonu Bronca za "Jelena" Dejana na Balatonu Bronca za "Jelena" Dejana na Balatonu Bronca za "Jelena" Dejana na Balatonu Bronca za "Jelena" Dejana na Balatonu

Podijeli