Novosti Sport Događanja

Budite aktivni i pridružite se Europskom tjednu sporta u Jaski

19.09.2023. / Ivana Ćurić

Besplatni pokazni treninzi, srednjoškolska utrka, edukacija o prvoj pomoći, gimnastika za osobe treće životne dobi i drugi rekreacijski programi za građanstvo očekuju nas u Europskom tjednu sporta u Jaski.

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti pokrenut diljem Europe kao odgovor na sve veću tjelesnu neaktivnost građana.
Ova inicijativa pokrenuta je kao odgovor na rezultate istraživanja koji su pokazali kako je razina tjelesne aktivnosti trenutačno u stagnaciji, a u nekim državama čak i opada. Nedostatak tjelesne aktivnosti nema samo negativan učinak na društvo i zdravlje ljudi, već uzrokuje i gospodarske troškove.

Europski tjedan sporta usmjeren je na poticanje sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima. Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost te ruši stereotipe o tome tko može sudjelovati u kojem sportu ili tjelesnoj aktivnosti.

Europski tjedan sporta Sportska zajednica Grada Jastrebarskog obilježit će nizom sportsko – rekreativnih aktivnosti i predavanja u suradnji sa sportskim udrugama, fitness centrima i školama.
Ovim putem pozivamo sve građane da se priključe programima i predavanjima koji smo pripremili, a održavati će se u tjednu od 25.-01. listopada.

Podijeli