Novosti Sport Događanja

Budite dio biciklijade Jaskansko srce: Sva prikupljena sredstva idu za SOS Dječje selo Hrvatska

09.05.2023. / Damir Žbulj

Treća po redu biciklijada Jaskansko srce - Pedal with heart for SOS Dječje selo Hrvatska održat će se u nedjelju, 4. lipnja. Start i cilj biciklijade je Strossmayerov trg, okupljanje počinje od 9 sati a start je predviđen u 10 sati.

Pozvani su svi ljubitelji biciklizma i dobrih djela, jer su sva prikupljena sredstva od kotizacija koje iznose 15 Eura namijenjena kupnji dječjih bicikala i opreme za SOS Dječje selo Hrvatska.

Očekuje vas vožnja po pitoresknim predjelima jaskanskog kraja u dužini od 42 km, a izgled same rute je srcolikog oblika.

Iz SOS Dječjeg sela poručuju:

"Biti sretno dijete za nas znači odrastati u sigurnom i mirnom obiteljskom okruženju. Uživati u ljubavi i podršci osoba od povjerenja i biti okružen ljudima koji nas vole, poštuju i prihvaćaju. Smatramo da nijedno dijete ne bi smjelo odrastati samo i zato se već punih 30 godina trudimo pružati brižan dom za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Djeca koja svoja odrastanje nastavljaju unutar SOS Dječjih sela imaju mogućnost biti dijelom velike SOS obitelji. U takvoj obitelji djeca mogu biti djeca. Mogu biti što god požele. Tako ih svakodnevno potičemo da se razvijaju u kreativnim i sportskim aktivnostima. Jedna od najdražih i najraširenijih jest upravo vožnja biciklom. Gotovo svako dijete, od najmlađih vrtićanaca, do starijih školaraca, znaju voziti barem jednu 'vrstu ljubimca na dva kotača'.“



Staza je ukupne dužine 42 km, od toga je 460 m ukupnog uspona pa zahtjeva osnovnu fizičku kondiciju. Potrebno je imati ispravan bicikl i obavezna je kaciga. Na trasi će biti organizirana jedna okrjepa, a nakon uspješno odvezenih kilometara, sudionike očekuje itekako zasluženi ručak, piše na stranici Grada Jastrebarsko

"Staza ide većim dijelom po javnim prometnicama. „Vozite oprezno, nosite kacigu, vodite računa o sebi i drugim sudionicima u prometu i pridržavajte se prometnih propisa“, poručuju organizatori!

Prvih 100 prijavljenih dobit će sponzorski poklon, a prijave su otvorene do 28. svibnja [PRIJAVA].

 

Podijeli