Novosti Sport Događanja

Čestitke za Niku Markulin i europsku broncu: Hvala mojim roditeljima, treneru Hrvoju Petranoviću i svima koji mi pomažu

07.07.2023. / Damir Žbulj

Nika Markulin, dvostruka reprezentativka i sjajna mlada sportašica, s Europskog je kadetskog prvenstva u judu u svoje Jastrebarsko je donijela brončanu medalju.

Čitav niz uspjeha, uz ovaj najnoviji, bio je i više no dobar povod da Niki čestita gradonačelnik Zvonimir Novosel kojem su se pridružili visoki dužnosnici Hrvatskog olimpijskog odbora, predvođeni Glavnim tajnikom Sinišom Krajačem, i time ukazali čast i Niki i jaskanskom sportu.

Nika je ovom prilikom istaknula kako trud i rad sportaša zapravo nikada ne staje, jer pripreme su i upravo u tijeku, a posebno je na podršci zahvalila svojim roditeljima i treneru Hrvoju Petranoviću, kao i svima koji joj pomažu na njezinom sportskom putu.

U ime jaskanskih sportaša i Sportske zajednice čestitao je predsjednik Domagoj Šlat, naglasivši: "Ponosni smo što smo kao Grad i kao Sportska zajednica bili potpora u ovom 'vrtićkom' dijelu tvoje sportske karijere. No, pred tobom stoje izazovi, a vjerujem i pobjede za koje svi ovdje prisutni vjerujemo da možeš osvojiti“.

U ime Hrvatskog olimpijskog odbora Niki su čestitali direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini Hrvoje Balen te direktor Ureda za programe nacionalnih sportskih saveza i razvojne programe Neven Šavora, kao i Glavni tajnik Siniša Krajač koji je istaknuo kako su ovako mladi i uspješni sportaši ponos hrvatskog sporta, a osobito je pohvalio rad trenera Hrvoja Petranovića.

"Grad i Sportska zajednica i dalje će biti potpora u tvojoj sportskoj karijeri, a vjerujem da svojim dolaskom ovdje to pokazuje i najveća sportska institucija u Hrvatskoj“, istaknuo je za kraj gradonačelnik Zvonimir Novosel i posebne riječi zahvale uputio Nikin roditeljima Denisu i Sandri, kao i predsjednici Judo kluba Jaska Tei Tandarić koja je bila podrška od prvih sportskih dana, prenosi Grad Jastrebarsko.

Isto tako, Niki je zahvalio što je u ime svih jaskanskih sportaša preuzela titulu Europskog grada sporta za 2023. godinu, jer ona ne pripada Gradu ili Sportskoj zajednici već upravo onima zbog čijih uspjeha i zaslužujemo takva priznanja, a to su sportaši i sportski djelatnici.

Podijeli