Novosti Sport Događanja

Četiri medalje za OK Jelen na Državnom prvenstvu: Solenički državni prvak u orijentacijskom sprintu

31.05.2023. / Ivana Ćurić

Članovi Orijentacijskog kluba Jelen sudjelovali su u nedjelju na Državnom prvenstvu u orijentacijskom sprintu i preciznoj orijentaciji, a vratili su se s jednim državnim prvakom i trojcom viceprvaka.

Ukupno je na oba natjecanja nastupilo nešto manje od 200 natjecatelja, a članovi Orijentacijskog kluba Jelen su nastupili s 12 natjecatelja i ukupno osvojili četiri medalje.

-U sprintu državni prvak Hrvatske je postao Gabrijel Solenički u kategoriji M16, dok su Marijan Bogović u M55 i Noa Kelc u M20 osvojila druga mjesta i postali viceprvaci Hrvatske u svojim kategorijama. Nakon utrke sprinta na rasporedu je bilo natjecanje u preciznoj orijentaciji, gdje je između 30 prijavljenih natjecatelja, Damir Tubin osvojio drugo mjesto u kategoriji A-javljaju iz OK-a Jelen.

Utrke u Oroslavju su bile posljednje utrke prije odlaska nekoliko članova OK Jelen na jedno od najjačih natjecanja u Europi, Alpe Adria, koje će se ove godine održati u talijanskom Livignu. Na Alpe Adria natjecanju nastupaju natjecatelji iz cijelog svijeta, a već danas su prijavljeni natjecatelji iz Belgije, Finske, Njemačke, Hong Konga, Izraela, itd.

 

 

Svi rezultati iz Oroslavja:
SPRINT
Ž12
Anabella Juranić – 6. mjesto
Ž16
Helena Ćubela – 9. mjesto
M16
Gabrijel Solenički – 1. mjesto DRŽAVNI PRVAK
M20
Noa Kelc – 2. mjesto
Gabriel Šiljevinac – 4. mjesto
Jan Erben – 6. mjesto
M35
Daniel Fabijanić – 5. mjesto
Damir Tubin – 9. mjesto
Dejan Juranić – 13. mjesto
M55
Marijan Bogović – 2. mjesto

 

PRECIZNA ORIJENTACIJA
Kategorija ELITE
Ivan Šeperić-Grdiša – 10 .mjesto
Kategorija A
Damir Tubin – 2. mjesto

Galerija slika

Četiri medalje za OK Jelen na Državnom prvenstvu: Solenički državni prvak u orijentacijskom sprintu Četiri medalje za OK Jelen na Državnom prvenstvu: Solenički državni prvak u orijentacijskom sprintu Četiri medalje za OK Jelen na Državnom prvenstvu: Solenički državni prvak u orijentacijskom sprintu Četiri medalje za OK Jelen na Državnom prvenstvu: Solenički državni prvak u orijentacijskom sprintu

Podijeli