Novosti Sport Događanja

Članovi Orijentacijskog kluba Jelen nastupili na jakom međunarodnom natjecanju Hungaria kup 2024

21.08.2024. / Redakcija

U sklopu Europskog prvenstva u orijentaciji, koje se ove godine održalo u Mađarskoj, članovi Orijentacijskog kluba Jelen sudjelovali su na prestižnom petodnevnom natjecanju Hungaria kup 2024. Ovo međunarodno natjecanje okupilo je svakodnevno više od 700 natjecatelja, a posebnu važnost mu daje činjenica da se održavalo na istim terenima i orijentacijskim kartama kao i Europsko prvenstvo, na kojem je uspješno nastupila i reprezentacija Hrvatske.

Orijentacijske boje Jelena u Mađarskoj su branili Petra Plevnik, Anabella Juranić, Vedran Bijelić i Dejan Juranić. Nakon iscrpljujućih pet dana natjecanja, obilježenih visokim temperaturama i zahtjevnim orijentacijskim stazama, Jeleni su ostvarili odlične rezultate. Petra Plevnik, Vedran Bijelić i Dejan Juranić natjecali su se u kategoriji 21Br, dok je najmlađa članica, Anabella Juranić, nastupala u kategoriji Ž14B.

Prva tri dana natjecanje se održavalo na području Horog-völgy (Csákberény), dok su posljednja dva dana natjecatelji se orijentirali na području Csákberény. Raspored natjecanja uključivao je utrke na srednje staze u prva tri dana i posljednji dan, dok je četvrtog dana na redu bila utrka na duge staze.

Iako su Jeleni iskoristili natjecanje prvenstveno kao pripremu za drugi dio sezone i kup utrke u Hrvatskoj, Vedran Bijelić je u ukupnom poretku osvojio izvrsno 3. mjesto, dok su Dejan Juranić i Petra Plevnik zauzeli 10. i 11. mjesto. Anabella Juranić, iako je zbog pogreške na drugom danu ostala bez konačnog plasmana, pokazala je borbeni duh kroz ostale utrke.



Rezultati svih pet dana:

Anabella Juranić: 23. mjesto, bez plasmana, 23. mjesto, 22. mjesto i 22. mjesto – ukupno bez plasmana
Petra Plevnik: 16. mjesto, 17. mjesto, 16. mjesto, 21. mjesto i 20. mjesto – ukupno 11. mjesto
Vedran Bijelić: 2. mjesto, 6. mjesto, 9. mjesto, 2. mjesto i 5. mjesto – ukupno 3. mjesto
Dejan Juranić: 15. mjesto, 14. mjesto, 16. mjesto, 15. mjesto i 14. mjesto – ukupno 10. mjesto

Nakon uspješnog natjecanja u Mađarskoj, članove Orijentacijskog kluba Jelen čeka drugi dio sezone, koji započinje 8. rujna utrkom u Svetom Martinu pod Okićem u sklopu Kupa Hrvatske.

Galerija slika

Članovi Orijentacijskog kluba Jelen nastupili na jakom međunarodnom natjecanju Hungaria kup 2024 Članovi Orijentacijskog kluba Jelen nastupili na jakom međunarodnom natjecanju Hungaria kup 2024 Članovi Orijentacijskog kluba Jelen nastupili na jakom međunarodnom natjecanju Hungaria kup 2024 Članovi Orijentacijskog kluba Jelen nastupili na jakom međunarodnom natjecanju Hungaria kup 2024 Članovi Orijentacijskog kluba Jelen nastupili na jakom međunarodnom natjecanju Hungaria kup 2024 Članovi Orijentacijskog kluba Jelen nastupili na jakom međunarodnom natjecanju Hungaria kup 2024 Članovi Orijentacijskog kluba Jelen nastupili na jakom međunarodnom natjecanju Hungaria kup 2024 Članovi Orijentacijskog kluba Jelen nastupili na jakom međunarodnom natjecanju Hungaria kup 2024

Podijeli