Novosti Sport Događanja

Dugo Selo najbolje na jaskanskom turniru

07.10.2015. / Nefertum IT
U organizaciji Košarkaškog kluba Jaska u subotu je održano 24. izdanje tradicionalnog košarkaškog turnira koji je ujedno bio i 18. memorijal Davora Popovića. Uz domaćina KK Jasku na turniru su sudjelovala još dva B-1 ligaša, Sisak i Dugo Selo koje je u posljednji trenutak upalo umjesto Rovinja s kojim će pomlađena jaskanska momčad u nedjelju odigrati prijateljsku utakmicu.

kos velika.jpg

O pobjedniku ovogodišnjeg izdanja turnira odlučivao je posljednji susret između Jaske i Dugog Sela budući da su obje momčadi slavile protiv Siščana. Mladi Jaskanci za koje će ove godine većinom igrati igrači iz KK Gorice uspjeli su u posljednjoj četvrtini anulirati prednost Siščana koji su u više navrata imali dvoznamenkastu prednost. Ključnim se pokazala meka ruka Jaskanaca koji su prednost Siska stigli zahvaljujući ubačajima za tri poena u posljednjoj četvrtini.

Dugo Selo iskoristilo umor domaće momčadi

Nažalost, u drugoj utakmici pomalo umorni domaći košarkaši nisu uspjeli ponoviti takvu igru, te je Dugo Selo pobjedom odnijelo i naslov najuspješnije momčadi na ovogodišnjem turniru.

kos velika 2.jpg

Ušla je Jaska dobro u taj susret, no kako je vrijeme sve više odmicalo umor je učinio svoje, i iskusni gosti iskoristili su sve slabosti u igri domaće momčadi za drugu pobjedu.

kos velika 1.jpg

Za postignuti uspjeh momčadi su nagrađene odgovarajućim peharima, dok su statue uručene najboljim pojedincima. Igrač domaće momčadi, Luka Sočibušić bio je najbolji igrač, dok je Vanji Kostanjevcu iz Dugog Sela pripao trofej naminjenjen najboljem strijelcu.

kos velika 3.jpg

Cjelodnevno košarkaško druženje u dvorani Srednjih škola upotpunjeno je i kadetskom utakmicom između Jaske i Svetog Petra u kojoj su uspješniji bili gosti koji su slavili sa 62:41.

Podijeli