Novosti Sport Događanja

Ekipnom zlatu Glasnović pridodao i srebro

08.07.2016. / Nefertum IT
U Lonatu se ovog tjedna održava Europsko prvenstvo u disciplini letećih meta, trap. Reprezentacija Hrvatske koju su činili Josip Glasnović, Giovanni Cernogoraz i Kristijan Kancelar  osvojila je europski naslov. Za zlatnu medalju pogodili su ukupno 360 meta, druga Češka imala je dvije mete manje, a domaćin Italija je na trećem mjestu sa 356 pogođenih meta.

Pogodivši 121 „glinenjaka“ Josip Glasnović je izborio finale u kojem je pogodivši novih 14 meta izborio meč za zlatno odličje protiv Talijana Massima Fabrizzia kojem je pripao europski naslov do kojeg je došao u raspucavanju.

glasnovic velika.jpg

Giovanni Cernogoraz koji će zajedno s Josipom Glasnovićem braniti boje na Olimpijskim igrama na kraju je zauzeo sedmo mjesto sa 120 pogodaka, dok je treći član reprezentacije Kristijan Kancelar „ubio“ 119 golubova što mu je u konačnici donijelo trinaseto mjesto. Uz zlatnu seniorsku reprezentaciju, na prvenstvu su nastupili i juniori Josip Kalisar (SD Gord), Ivan Bastalec i Ivan Karabalić iz Streljačkog kluba Turopolje, te juniorke Natali Banko, Ana Baban i Sara Marija Gmižić.

Podijeli