Novosti Sport Događanja

Hajduk je uvijek bio mamac

29.01.2015. / Nefertum IT
Pobjedom protiv Slaven Belupa nogometaši Vinogradara su ponovili uspjeh od prije tri sezone kada su također igrali u četvrtfinalu Kupa. Spretnija je tada bila Cibalia koja se kroz iglicu uši provukla dalje. Voljom ždrijeba Vinogradar je po treći puta u natjecanju Kupa za protivnika dobio splitski Hajduk. Utakmica je to za koju se u ovom kraju, ali i klubu živi jer Hajduk je pokazale su to prijašnje utakmice mamac za sve, od igrača koji ginu na terenu pa sve do navijača koji u velikom broju pohode Mladinu, a tako će vjerojatno biti i ovoga puta.

kup velika 1.jpg

-Problem nam je povreda kapetana Marka Povrženića te je pitanje kada će se oporaviti. Budući da imamo dovoljno kvalitetnih igrača vjerujem da će se njegov izostanak nadoknaditi. Ja se osobno nadam dobroj utakmici i povoljnom rezultatu u tom prvom susretu- kaže nam sportski direktor Vinogradara, Tomislav Višević.

Nogometašima Vinogradara motiva ne nedostaje, jer u dosadašnja dva gostovanja na Mladini, Hajduk je prolazak dalje osiguravao tek nakon produžetaka. Prvi puta u sezoni 2004./05., dok su lani Splićani do izjednačujućeg pogotka (poveo Vinogradar eurogolom Marka Povrženića, op.a) stigli tek iz poklonjenog kaznenog udarca od strane suca Zebeca, da bi preko Kiša i Koussija u produžetku osigurali pobjedu. Iako će splitski sastav biti u prednosti jer će već biti u natjecateljskom ritmu, iz Vinogradara poručuju kako se ne misle olako predati.

KUP VELIKA.jpg

-Ne vjerujem da će nam to biti veliki hendikep, jer su to sve odreda iskusni igrači koji su prošli puno klubova i trenera. Mislim da je to po nas još više povoljnija situacija, jer ćemo biti spremniji- zaključio je sportski direktor Višević.

Uz susret Vinogradara i Hajduka, u preostala tri četvrtfinalna susreta sastaju se: Istra 1961- Dinamo, Rijeka- Lokomotiva, te Split- Zadar. Prve utakmice na rasporedu su 11. veljače, dok se uzvrati igraju 4. ožujka.

Podijeli