Novosti Sport Događanja

Hajduk mirno dočekuje uzvrat

12.02.2015. / Nefertum IT
Nogometaši Hajduka u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Hrvatskog kupa odigranoj jučer na Mladini s 3:0 su porazili domaćina Vinogradar. Bio je ovo treći sraz ovih momčadi u posljednjih jedanaest godina u natjecanju Kupa i prva pobjeda splitskog kluba u devedeset minuta igre, budući da su na prethodna dva gostovanja na stadionu pokraj motokross staze prolazak dalje ostvarivali tek nakon produžetaka.

hajduk velika.jpg

Domaćini uložili maksimalne napore da pripreme teren

Sniježni pokrivač koji je proteklog tjedna zabijelio ove krajave domaćinima je zadao velike muke u pripremi terena. No, zahvaljujući velikom broju volontera tijekom subote i nedjelje cjelokupan kompleks SRC Mladine je očišćen i osposobljen za igru. Težak teren uvelike je utjecao na igru, jer po raskvašenom i blatnjavom terenu bilo je nemoguće razviti kombinatornu igru. Bez obzira na to domaćini su vjerovali kako mogu doći do pozitivnog rezultata uoči uzvrata na Poljudu.

hajduk velika 1.jpg

Sporna 19. minuta

Tko zna u kojem bi smjeru otišla utakmica da je izgubljeni sudac Tihomir Pejin u 19. minuti dosudio kazneni udarac za domaću momčad nakon prekršaja Lovre Kalinića na Stefanu Gavariću. U nastavku akcije gostujući vratar je na rubu šesnaesterca nepropisno zaustavio Domagoja Abramovića da bi ni na loptu natrčao Vukić i postigao pogodak. Umjesto poštivanja pravila prednosti i priznavanja pogotka za 1:0 sudac Pejin je „fućnuo“ prekršaj van kaznenog prostora za što je vratar Hajduka nagrađen s tek žutim kartonom.

hajduk velika 4.jpg

Bio je to vjetar u leđa igračima Hajduka koji su u 32. minuti stigli do vodstva. Nikola Vlašić je proigrao Edvarda Kouassija koji je izašao sam pred vratara Jurić Barea i matirao ga za 0:1.

Maglica za miran uzvrat

U nastavku susreta gosti su poentirali još dva puta osiguravši tako praktički i plasman u polufinale. Utakmica je odlučena u periodu od 67. do 70. minute u kojima je Anton Maglica s dva pogotka postavio konačan rezultat.

hajduk velika 2.jpg

-Znali smo da će biti težak teren, trener nas je pripremio na to, te smo u utakmicu smo ušli jako. Vinogradar je nezgodna momčad, tako da smo znali da će nam biti teško. Dali smo svoj maksimum i na kraju smo zasluženo slavili s 3:0- poslije utakmice je rekao dvostruki strijelac, Anton Maglica.

Još jedan praznik nogometa

Jučerašnja utakmica ponovno je bila praznik nogometa u jaskanskome kraju. Mnogi su pohodili u Mladinu kako bi popratili ovaj dvoboj; bile su tu mnogobrojne novinarske ekipe, podršku Vinogradaru došao je dati i bivši izbornik rukometne reprezentacije Slavko Goluža, a među mnogobrojnim uzvanicima bio je i direktor svih nogometnih reprezentacija Zorislav Srebrić i mnogi drugi koji ne propuštaju ovakve utakmice na Mladini.

hajduk velika 3.jpg

Što reći o domaćinima koji su još jednom pokazali, ali i potvrdili da se u ovom kraju živi za utakmice Kupa. Bez obzira na poraz na ulazak među osam treba gledati s ponosom, jer nikada niti jedan četvrtoligaš u ovom natjecanju nije dogurao tako daleko. Nagrada za uspješan nastup bit će im uzvratna utakmica na Poljudu 4. ožujka.

ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE, 1. utakmica
NK VINOGRADAR – HNK HAJDUK 0:3 (0:1)
STRIJELCI:
0:1 Kouassi (32), 0:2 Mlglica (67), 0:3 Maglica (70)
NK VINOGRADAR: Jurić Bare, Štulec (od 46. Bucković), Kahrimanović, Lončar (od 27. Palčić), Povrženić, Gavarić, Galić, Vukić, Tomić (od 64. Domjančić), Abramović, Mačešić. TRENER: Damir Petravić
HNK HAJDUK: Kalinić, Milović (od 46. Vasilj), Maloča, Nižić, Vršajević, Vuković, Sušić, Caktaš, Kouassi (od 78. Balić), Vlašić (od 69. Bašić), Maglica. TRENER: Hari Vukas
 

Podijeli