Novosti Sport Događanja

Ivan Lafter novi predsjednik

20.02.2015. / Nefertum IT
Nakon gotovo dva i pol mjeseca završila je trakavica oko bezvlašća u Športskoj zajednici grada Jastrebarskog. Naime, kako na posljednjoj sjednici održanoj 3. prosinca nije izabrano novo rukovodstvo Zajednica se našla u slijepoj ulici. No, na inicijativu 24 članice koje su dale podršku sinoć je sazvana izvanredna Skupština koja je izabrala novo rukovodstvo. Skupštini se odazvao 21 skupštinar od njih 35 koji imaju pravo glasa, te šest članova udruga koje su u statusu pridruženih članica.

skupstina velika 2.jpg

Lafter izabran većinom glasova

Iako je u početku od strane predstavnice NK Jaske, Marijane Dedić Lokme bilo pokušaja opstruiranja rada Skupštine, jer se nije slagala s nadopunom dnevnog reda koja se odnosila na donošenje izmjena i dopuna Stututa,  većinom glasova predloženi dnevni je red usvojen te je Skupština kojom je predsjedao najstariji član Pavao Budinšćak mogla nastaviti s nesmetanim radom. Jedina kandidatura za predsjednika ovoga je puta stigla od strane Ivana Laftera, koji je na to mjesto izabran većinom glasova (podršku mu je dalo 19 skupštinara, op.a), a uz njega je izabran novi Upravni i Nadzorni odbor.

skupstina velika 1.jpg

-Ja nisam bio sklon da budem na čelu Zajednice, no rečeno mi je kako netko mora biti. Ja ću nastojati da uz vašu pomoć učinimo sve da jaskanski sport vratimo tamo gdje on spada. Odnose koje smo unutar Zajednice imali u posljednje četiri godine ne služe nam na čast, jer je to bilo tužno i jadno. Tome smo krivi i sami, jer smo dozvolili takvu situaciju, zbog čega sada trebamo naći zajednički jezik. Ja se nadam da ćemo uskoro održati sastanak s vodstvom Grada, da pokušamo iznaći zajednički jezik- u svom govoru je istaknuo novoizabrani predsjednik Ivan Lafter.

Za razliku od svog prehodnika Mladena Budinšćaka koji je bio predsjednik profesionalac, izmenom Statuta novoizabrani predsjednik svoju će dužnost obavlajti volonterski.

skupstina velika.jpg

-Vjerujem da će Zajednica krenuti dobrim putem, te ovim putem njenom rukovodstvu čestitam na izboru. Točno je kako se pojavio raskorak između Grada, Športske zajednice i sportskih udruga, no isto tako trebate znati kako smo mi svoje financijske obaveze izvršavali sve do onog trenutka dok predsjedniku nije istekao mandat, ali to je sada iza nas- rekao je okupljenima dogradonačelnik Stipe Bučar.

Podijeli