Novosti Sport Događanja

Ivan Majcunić nakon europske bronce, osvojio svjetsko srebro

08.07.2015. / Nefertum IT
Srebrna U19 reprezentacija u ponedjeljak se u popodnevnim satima vratila s Krete gdje je ispisala jednu od ljepših priča hrvatske košarke. Izrazito talentirana generacija igrača pod vodstvom izbornika Ante Nazora nakon prošloljetnog brončanog odličja na Europskom prvenstvu, ovog ljeta je na Svjetskom prvenstvu otišla korak dalje osvojivši srebrnu medalju. Od naših izabranika bolja je bila jedino reprezentacija SAD-a koja ih je u finalu nakon produžetka svladala sa 79:71.

U društvu Arapovića, Zubca, Slavice, Božića, Filipovića, Žižića (nedostajao u nokaut fazi, op.a) bio je i Jaskanac, Ivan Majcunić koji je trenutačno član prvoligaša Gorice.

repka velika.jpg
FOTO: Marin Sušić (Hrvatski košarkaški savez)

-Osjećaj je fantastičan, i da nam je netko ovo ponudio prije početka prvenstva objeručke bi to prihvatili. Postigli smo veliki uspjeh, koji nitko nije očekivao nakon što su nas zadesile brojne nevolje, od povrede Mazalina i Žižića pa do slučaja Bender. Bez obzira na to mi se nismo predavali- rekao nam je vidno sretni Ivan Majcunić.

Grupnu fazu naši su reprezentativci završili pobjedama protiv Egipta i Irana, te porazom od SAD-a, dok su na putu do finala svaladali Kinu, Kanadu i Tursku dočekavši novi sraz protiv SAD-a. Bez obzira na poraz od 22 razlike u prvoj utakmici, naša prorijeđena vrsta nije se predavala do posljednjeg trenutka odvevši utakmicu u produžetak. Tamo im je ponestalo snage te su igrači SAD-a dohvatili novu titulu.

-Znali smo da nas u finalu očekuje drugačija utakmica od one u grupi. Pokazali smo im da se možemo nositi s njima, jer smo kontrolirali utakmicu nedozvolivši im da se odlijepe na veću razliku. Jedna lopta je odlučila, tu nam je nedostajalo i malo sreće, no ne treba biti razočaran- kaže nam Ivan, pred kojim je sada kraći odmor nakon čega ga očekuju nove klupske obaveze.

repka velika 1.jpg
FOTO: Marin Sušić (Hrvatski košarkaški savez)

Podijeli