Novosti Sport Događanja

Ivan Majcunić otputovao na Europsko prvenstvo

23.07.2014. / Nefertum IT
Mladi jaskanski košarkaš, koji unazad dvije sezone brani boje Košarkaškog kluba Gorica s kojom je došao na korak od ulaska u Prvu ligu, otputovao je na Europsko juniorsko košarkaško prvenstvo koje će se od 24. srpnja do 3. kolovoza održati u Turskoj. Dobre igre tijekom cijele sezone koje je pružao u dresu goričkog drugoligaša i u juniorskoj momčadi Mladosti nisu prošle nezapaženo niti od izbornika reprezentacije, Ante Nazora koji ga je uvrstio među dvanaest igrača koji će braniti boje Hrvatske na ovogodišnjem prvenstvu.

majc velika.jpg

Majcunić je prve košarkaške korake napravio u Jaski gdje mu je trener bio otac Renato, nakon čega se otisnuo u Cedevitu, odakle je došao u Goricu gdje je igrački stasao i postao jednim od nositelja igre u prošloj sezoni u kojoj je svojim odličnim partijama i rješavao neke utakmice. Uz Jaskanca Majcunića na popisu izbornika Nazora našli su se i: Lovro Mazalin, Ivan Vučić, Nik Slavica, Roko Badžim, Goran Filipović, Marko Arapović, Dragan Bender, Ante Toni Žižić, Borna Kapusta, Luka Božić i Josip Jukić.

Inače, Hrvatska je u prvom krugu natjecanja smještena u B skupinu gdje ju očekuju susreti protiv Francuske, Litve i Engleske.

Podijeli