Novosti Sport Događanja

Jana Budinšćak druga na Škrapingu

11.03.2015. / Nefertum IT
Na jubilarnom 10. Škrapingu članovi „Jastreb extreme teama“ postigli su izvrsne rezultate. Jastrebovi su nastupili u dvije kategorije, light i challenger, a najbolji rezultat je ostvarila mlada Jana Budinšćak koje je u light kategoriji zauzela drugo mjesto opravdavši tako ulogu favorita koja joj je dodijeljena uoči utrke. Uz nju u ovoj je kategori nastupio i Mladen Budinšćak koji je na cilj ušao kao osmi. Na dvostruko dužoj stazi u challenger kategoriji na 25 kilometara osmo mjesto je u konkurenciji preko 600 natjecatelja zauzeo Robert Mrakužić.

jastrebovi velika.jpg
FOTO: Jastreb extreme team

-Ova međunarodna utrka je jedinstvena ovakve vrste u svijetu, a karakterizira je to što se trči po oštrom obalnom otočkom kamenju, te spada u vrstu ekstremnih sportova. Škraping iz godine u godinu okuplja sve više natjecatelja te ove godine bilježi rekordan broj prijavljenih natjecatelja. Usprkos vjetrovitom vremenu na startu utrke okupila se impozantna brojka od preko 1300 natjecatelja iz 11 zemalja- poručuju iz Jastreb extreme teama.

Ujedno ova utrka na otoku Pašmanu bila je drugo kolo treking lige, a nakon nje sljedi Istra trek sa startom u Labinu, gdje će jaskanski sportaši također pokušati ostvariti što bolji plasman.

jastrebovi velika 1.jpg
FOTO: Jastreb extreme team

Podijeli