Novosti Sport Događanja

Jaska ima gladijatora viceprvaka: Marko Budinšćak-Ćubi osvojio srebro na prvenstvu Hrvatske u hrvanju

16.02.2021. / Maja Peranić

Jaskanac Marko Budinšćak osvajač je srebrne medalje na prvenstvu Hrvatske u hrvanju Grčko-Rimskim stilom. Prvenstvo se održalo protekle subote u školskoj sportskoj dvorani Peščenica u Zagrebu.

Jaskanski gladijator Marko Budinščak nastupio je u disciplini do 130 kilograma te službeno postao viceprvak Hrvatske. Do finala je prošao kroz četiri vrlo zahtjevne borbe bez ijednog izgubljenog boda. U finalu ga je dočekao borac Marko Koščević visok 2 metra, težak 130 kila. Tijekom borbe Jaskanac, težak 115 kilograma i visine 182 centimetra, je imao nekoliko prilika da savlada svog protivnika, ali na kraju se morao zadovoljiti srebrnom medaljom.

Na prvenstvu je nastupilo je 117 natjecatelja, a uspjeh jaskanskog sportaša izniman je za cijeli jaskanski sport. U tijeku je osnivanje Hrvačkog kluba koji bi djelovao u našem gradu, a za očekivati je da će se, kada se osnuje, polučiti još ovako uspješnih sportaša i rezultata.

Ovaj rezultat Jaskanac Marko je ostvario kao član Hrvačkog kluba Lika pod budnim okom trenera i prijatelja Damira Miljkovića - Miljca.

Spomenimo još i to da je jaskanski borac ovim rezultatom ostvario i godišnju stipendiju kao Sportaš Hrvatske treće kategorije. Uskoro ga očekuje i prvenstvo Hrvatske u hrvanju koje je na rasporedu u studenom ove godine, a borit će se za naslov prvaka Hrvatske u slobodnom stilu.

Galerija slika

Jaska ima gladijatora viceprvaka: Marko Budinšćak-Ćubi osvojio srebro na prvenstvu Hrvatske u hrvanju

Podijeli