°C 19

Jaska poražena od lidera

14.05.2019.

Redakcija

Derbi susret 25. kola 1. ŽNL Zapad igran je na Centrali gdje se Jaska suprotstavila vodećoj momčadi lige Rakovom Potoku. Osim vjetrovitog vremena utakmicu je otežavao i sudac Cikojević koji se svojski trudio biti najistaknutiji pojedinac posebice u drugom poluvremenu. Ipak, unatoč tome gosti su u prvom dijelu preko svoj najboljeg strijelca Žlendera došli do dva pogotka prednosti što su Jaskanci u drugom djelu preko Jurinića uspjeli smanjiti. Gosti su tijekom cijele sezone prezentirali uvjerljive partije te zasluženo drže čelnu poziciju prvenstvene ljestvice te će od iduće sezone igrati Jedinstvenu županijsku nogometnu ligu tako da njihova pobjeda nije neočekivana, no uzevši u obzir sve okolnosti ostaje žal što na Centrali nije ostao barem bod koji su Jaskanci svojom borbenosti i pristupom zaslužili.

Bilo je zanimljivo vidjeti u gostujućim dresovima nekadašnje prvotimce Jaske (Mačešić, Golubić, Mravunac, Všetečka) koji u gostujućim redovima igraju zapažene uloge. Kada bismo ih od iduće jeseni mogli gledati u dresu Jaske postojeća momčad bi u svim linijama dobila jake karike te bi bila sasvim legitiman kandidat za osvajanje prvenstva.

Jaski koja je i dalje petoplasirana momčad prvenstva idućeg vikenda slijedi susjedno gostovanje u Klinča Selu protiv domaće Mladosti. (LC)

foto: NK Jaska