Novosti Sport Događanja

Jaskanci obilježili Hrvatski olimpijski dan

14.09.2015. / Nefertum IT
U Jastrebarskom se i ove godine kao i prethodnih nizom aktivnosti obilježio Hrvatski olimpijski dan u organizaciji Društva za sport i rekreaciju „Jastreb extreme“. Hrvatski olimpijski dan danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi. Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica kao “zastava  prijateljstva“.

HOO VELIKA.jpg
FOTO: Jastreb extreme

Obilježavanje u Jastrebarskom je započelo u jutarnjim satima kada su članovi Karate kluba Jastreb i Jastreb extreme u dječjem vrtiću Radost održali zajednički pokazni trening sa svim starijim vrtićkim grupama.

U poslijepodnevnim satima u Perivoju dvorca Erdody otvorenim i pokaznim treningom održali su se i trening sekcije Nordijskog hodanja, trening limača i prstića Nogometnog kluba Jaska, a održan je i zajednički trening Jastrebove škole trčanja i Atletskog kluba „Jastreb 99“. U Sportskoj dvorani iste večeri Karate klub Jastreb sa svojim je članovima održao tematski trening povodom Hrvatskog olimpijskog dana.

HOO VELIKA 2.jpg
FOTO: Jastreb extreme

Podijeli