Novosti Sport Događanja

Jaskanski školarci na Hanžekovićevom memorijalu

05.09.2014. / Nefertum IT
Četiri učenika Osnovne škole “Ljubo Babić” nastupila su na ovogodišnjem Hanžekovićevom memorijalu, najvećem atletskom natjecanju u Hrvatskoj koje se, unatoč lošim vremenskim uvjetima, održalo u Zagrebu u utorak, 2. rujna. Ovim je nastupom jaskanska osmoljetka po prvi puta u povijesti imala predstavnike na ovom memorijalu koji oduvijek okuplja velike hrvatske i svjetske atletske zvijezde.

Jaskanske zvijezde bili su pak Luka Vučinić koji je natupio u trčanju na 60 metara, Karlo Malešić iskazavši se u bacanju kugle, Sara Mulig također je trčala na 60 metara te Bruno Košćica sa skokom u vis. Nastup na finalu Erste plave lige koje je održano u sklopu Hanžekovićevog memorijala izborili su u kvalifikacijskom natjecanju ovog proljeća.

hanzekovic1.jpg
(Foto: OŠ Ljube Babića)

- Unatoč kiši i veoma teškim uvjetima za odvijanje natjecanja, učenici su ostvarili zapažene rezultate. Nadamo se da će sudjelovanje na ovako velikom sportskom događaju potaknuti razvoj atletike kako u Školi tako i u gradu Jastrebarskom – istaknuli su iz škole.

Osim mladih atletičara koji su izborili plasman na ovo prestižno atletsko natjecanje vrijedi čestitati i njihovim mentoricama profesoricama Ines Bohaček i Ines Jerčinović koje su ih pratile.

Podijeli