Novosti Sport Događanja

Jaski Kup nakon ruleta jedanaesteraca

02.06.2016. / Nefertum IT
Nogometaši Jaske priredili su malo iznenađenje u finalnoj utakmici Kupa Nogometnog središta Jastrebarsko nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca svladali domaćina utakmice i blagog favorita, momčad Kupinca.

kup velika.jpg

Glasniji domaći navijači, a okupilo se jučer u Kupincu preko dvjesto gledatelja nadalo se kako će domaća momčad koja je osigurala naslov prvaka Prve županijske lige najuspješniju sezonu okončati osvajanjem dvostruke krune. No, nažalost po njih takav se scenarij na kraju nije dogodio te je pobjednički trofej otišao put Centrale.

kup velika 1.jpg

Bez pogodaka u regularnom dijelu

Okupljeni gledatelji u devedeset minuta igre vidjeli su čvrstu i tvrdu utakmicu s ne baš previše prilika. Domaća momčad imala je terensku inicijativu i veći posjed lopte, no čvrsti bedem koji je ispred vratara Danijela Budinšćaka postavio trener Jaske, Damir Katovčić igrači Kupinca nisu uspjeli probiti, iako su za to imali dvije mat situacije. U prvoj je vratnicu pogodio ponajbolji domaći igrač, Ivica Vračević dok je u drugoj prilici Krunoslav Všetečka glavom tukao tik uz gol.

kup velika 2.jpg

Kako u devedeset minuta igre nije bilo pogodaka pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. U tom ruletu udaraca s jedanaest metara uspješniji su bili igrači Jaske koji su realizirali svih pet udaraca, dok je udarac Maria Matasića u trećoj seriji obranio vratar Jaske, Danijel Budinšćak prometnuvši se tim činom u junaka svoje momčadi.

kup velika 3.jpg

Reakcije trenera na utakmicu

Damir Katovčić (NK Jaska): „Bila je ovo prava prvenstvena utakmica. Bilo je žustro, napeto i s puno duela, zbog toga nije bila pretjerano lijepa za pogledati. Mi smo ovdje došli odigrati hrabru utakmicu, jer smo znali da je Kupinec jaka i spremna momčad. Posložili smo se na jedan pravi način, te smo igrali čvrsto iza, a na kraju nas je pomazila i sreća“.

kup velika 4.jpg

Tomislav Kelava (NK Kupinec): „Zanimljiva i dinamična utakmica s jedne i druge strane. Jaski čestitam na osvojenom Kupu, bili su hrabri i došli su ovdje da pokušaju osvojiti taj trofej, iako smo mi bili favoriti. No, jednostavno promašaji čistih zicera su nas koštali poraza, a ustalom ne možeš pobijediti ako ne iskoristiš šanse koje imaš“.

FINALE KUPA NS JASTREBARSKO
NK KUPINEC – NK JASKA 0:0- 3:5 11m
NK KUPINEC:
Požega, J. Mravak, D. Mravak, Fabek, Patljak, Všetečka, Matasić, Kolar, Herceg (od 77. Golojuh), Vračević, Peršin. TRENER: Tomislav Kelava
NK JASKA: Budinšćak, Štefić (od 67. Sertić), Budna, Španić, Šimanović, Miljević (od 76. Grgas), Ivančić, Majdandžić, Borković, Bradvić, Novosel. TRENER: Damir Katovčić   

Podijeli