Novosti Sport Događanja

Jeleni sa dva treća mjesta na Zimskoj orijentacijskoj ligi

15.02.2023. / Redakcija

U vrijeme zimskog odmora od orijentacijskih natjecanja i prvenstva, članovi OK Jelen su sudjelovali na tradicionalnoj Zimskoj orijentacijskoj ligi u odličnoj organizaciji Sportske udruge Izohipse. Zimska liga se je održavala od kraja studenog do početka veljače, a u sklopu lige održano je osam kola.

Liga je koncipirana na način da postoje četiri kategorije zahtjevnosti, počevši sa najzahtjevnijom kategorijom A, te slijede kategorije B+, B i C. Za konačan plasman u ligi je potrebno minimalno pet nastupa, a to je na kraju ostvarilo devet Jelena. Ukupno je na barem jednom kolu lige nastupilo 229 natjecatelja, a među kojima je i 19 članova OK Jelen.

Iako je Zimska liga prije svega kvalitetan trening u zimskim mjesecima, postoji i bodovanje, a članovi OK Jelen se mogu na kraju pohvaliti sa dva treća mjesta. Nakon svih osam kola treće mjesto u B kategoriji je osvojio Damir Tubin, dok je Anabella Juranić u C kategoriji na kraju osvojila također treće mjesto.

Članovi OK Jelen su nakon svih osam kola zauzeli sljedeća mjesta:

C kategorija

Anabella Juranić – 3. mjesto

Dorijan Tubin – 8. mjesto

B kategorija

Damir Tubin – 3. mjesto

B+ kategorija

Dejan Juranić – 10. mjesto

A kategorija

Noa Kelc – 9. mjesto

Gabrijel Solenički – 10. mjesto

Gabriel Šiljevinac – 11. mjesto

Jan Erben – 12. mjesto

Daniel Fabijanić – 13. mjesto

Članovi koji su nastupili na ligi, a nisu ostvarili minimalnih pet nastupa za plasman su:

C kategorija – Luka Kurtalj, Tia Vlašić

B kategorija – Franko Čukoić, Dalibor Stankovski, Nevija Frajzman

B+ kategorija – Marijan Bogović, Željka Gajdek

A kategorija – Zdravko Novosel, Ivan Šeperić-Grdiša, Ana Beblek

 Početkom ožujka Jeleni putuju na višednevnu utrku u slovensku Lipicu, gdje će sudjelovati na jednom od najvećih europskih orijentacijskih natjecanja, a po pristiglim prijavama i već prijavljenim natjecateljima očekuje se oko 1.500 natjecatelja.

 

Jeleni otvorili sezonu “međunarodnih utrka”

Dan ranije prije završetka Zimske lige, članovi OK Jelen su započeli svoju „međunarodnu“ sezonu 2023., te su kao premijerni nastup u ovoj godini bili sudionici utrke na „dugim stazama“ koja se je održala u Brežicama u Sloveniji.

Na utrci je nastupilo nešto manje od 60 natjecatelja, a po vrlo teškom i zahtjevnom terenu koji je na pojedinim dijelovima bio prekriven i sa snijegom, Jeleni su nastupili sa deset natjecatelja u tri kategorije.

U najtežoj odnosno najzahtjevnijoj „A kategoriji“, Gabriel Šiljevinac je zauzeo u ukupnom poretku odlično 10. mjesto, dok je Daniel Fabijanić na kraju završio na 16. mjestu i Jan Erben na 17. mjestu. Gabrijel Solenički, Noa Kelc i Ana Beblek su ostali bez plasmana.

U „B kategoriji“, Damir Tubin je u ukupnom poretku na kraju osvojio 12. mjesto, a Dejan Juranić 19. mjesto.

U „C kategoriji“, Dalibor Stankovski je u ukupnom poretku osvojio uvjerljivo prvo mjesto, dok je Helena Ćubela na kraju u cilj stigla kao šestoplasirana u ukupnom poretku, odnosno kao treća u kategoriji žena.

U ovoj sezoni uz vrlo gusti raspored domaćeg orijentacijskog prvenstva, Jelene očekuje veći broj utrka i prvenstava u državama okruženja, a između ostalog to su utrke i prvenstva u Italiji, Sloveniji, BiH, Mađarskoj, itd.

 

Galerija slika

Jeleni sa dva treća mjesta na Zimskoj orijentacijskoj ligi Jeleni sa dva treća mjesta na Zimskoj orijentacijskoj ligi Jeleni sa dva treća mjesta na Zimskoj orijentacijskoj ligi Jeleni sa dva treća mjesta na Zimskoj orijentacijskoj ligi Jeleni sa dva treća mjesta na Zimskoj orijentacijskoj ligi Jeleni sa dva treća mjesta na Zimskoj orijentacijskoj ligi Jeleni sa dva treća mjesta na Zimskoj orijentacijskoj ligi Jeleni sa dva treća mjesta na Zimskoj orijentacijskoj ligi Jeleni sa dva treća mjesta na Zimskoj orijentacijskoj ligi

Podijeli