Novosti Sport Događanja

Karlovačka podružnica OK Jelen organizirala prvo natjecanje

02.07.2015. / Nefertum IT
Nakon što je orijentacijski klub Jelen osnovao podružnicu kluba u Karlovcu, organizirao je i prvo natjecanje,  Kup četiri rijeke koji se bodovao za Sprint Kup Hrvatske. Na utrci je ukupno nastupilo 105 natjecatelja od čega 45 stranih državljana s tri različita kontinenta, koji su prije toga nastupili na Svjetskom prvenstvu u preciznoj orijentaciji u organizaciji OK Vihor.

jelen velika 1.jpg
FOTO: OK Jelen

Uz seniorsko natjecanje, organizirana je i dječja utrka koja je okupila 19 mališana, a posebnu draž utrci dala je i SCENIC kategorija, prilagođena osobama s invaliditetom gdje su nastupila tri natjecatelja.

-Po prvi puta u Hrvatskoj je održana i kategorija u kojoj su nastupile žene iznad pedeset godina. Valja istaknuti kako je drugo mjesto osvojila Sharon Crawford, reprezentativka SAD-a u kategoriji iznad 70 godina, što samo potvrđuje kako je orijentacijski sport popularan u svim dobnim kategorijama- javili su nam iz OK Jelen.

Kako bi ovaj sport još više približili mladima klub na jesen u Karlovcu planira odraditi i prvu školu orijentacije te novu dječju utrku.

jelen velika.jpg
FOTO: OK Jelen

Podijeli