Novosti Sport Događanja

Košarkaški klub Jaska proslavio 40. rođendan, Zdenko Vuković Cena objavio još jednu izvrsnu sportsku knjigu

18.05.2023. / Damir Žbulj

U dvorani Glazbene škole Jastrebarsko okupile su se sve generacije jaskanskih košarkaša na promociji knjige Zdenka Vukvića Cene "40 godina Košarkaškog kluba Jaska".

Naime, prije točno četrdeset godina, početkom 1983. zahvaljujući zaljubljenicima u košarku, braći Mladenu i Rajku Vučkoviću uz koje su stali Ivan Radošević, Vid Majcunić, Mladen Čop, Marijan Ložnjak, Nenad Bohaček, Stjepan Tandarić i Antun Domović osnovan je Košarkaški klub Jaska. Za prvog trenera ekipe izabran je Mladen Vučković, a za kapetana momčadi njegov brat Rajko. Prvi predsjednik kluba bio je Ivan Radošević, dopredsjednik Vid Majcunić, a tajnik Nenad Bohaček, piše jastrebarsko.hr.

Zanimljivo je da su danas vodeći ljudi kluba njihovi sinovi - Karlo Radošević kao predsjednik i Renato Majcunić kao tajnik kluba.

Košarkaški klub Jaska iznjedrio je i dvojicu vrhunskih košarkaša iz obitelji Majcunić, Ivana koji danas igra u Ciboni i Hrvoja, koji studira u SAD-u i igra za Harden University.

Treba reći da je Zdenko Vuković Cena napravio još jednu izvrsnu sportsku knjigu kojom se jaskanski košarkaši i svi ljubitelji košarke u našem gradu mogu samo podičiti.

Jaskanskim košarkašima čestitali su na jubileju i predsjednik Sportske zajednice Domagoj Šlat te gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

 

 

Podijeli