Novosti Sport Događanja

Lokomotiva se provukla kroz iglicu uši

26.10.2016. / Nefertum IT
Nisu nogometaši Vinogradara uspjeli kreirati senzaciju u osmini finala Kupa Hrvatske. Dalje su prošli igrači Lokomotive koji su u Mladini slavili s 2:1. Nije to bila igra za pamćenje prvoligaša s Kajzerice, koji se među osam najboljih provukao kroz iglicu uši, ma što god o tome mislio trener Lokomotive, Tomislav Ivković koji je po isteku devedeset minuta konstatirao kako je njegova momčad bila daleko bolji protivnik od Vinogradara. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, i to treba uvažiti. 

kup velika.jpg

Kratko vodstvo

Domaći igrači odigrali su kvakitetnu utakmicu u kojoj su bili daleko bolji protivnik u prvih pola sata igre u kojima su goste ostavili bez prave prilike. Gotovo sve zanimljivo u tom periodu igre dešavalo se na protivničkoj polovici, a u izglednim prilikama našli su se Ljubojević i Prijić. Inicijativa domaćih igrača urodila je plodom jer u 33. minuti za vodstvo domaće momčadi pogađa Roko Prša, kojeg je idealnom loptom uposlio Goran Ljubojević.

kup velika 1.jpg

No, samo dvije minute kasnije gosti dolaze do izjednačenja. Slobodan udarac s 25 metara izveo je Endri Cekici, upućena lopta okrznula je nekog od domaćih igrača te je postala neuhvatljiva za domaćeg vratara Gorana Bašića koji se lijepom intervencijom istaknuo u 41. minuti kada je zaustavio udarac Josipa Ćorića.

Vinogradar oštećen za jedanaesterac

Sve do 70. minute i pogotka Lovre Majera kojeg je gostujući trener uveo u nastavku u igru nije bilo ozbiljnijih prilika. Primljeni pogodak natjerao je domaće igrače da još agresivnije krenu u napad što je rezultiralo prilikama Prše i Prijića, koje nisu ugrozile gostujućeg vratara, Ivana Filipovića.

kup velika 2.jpg

No, ono o čemu će se još dugo pričati zbilo se deset minuta prije kraja susreta kada je danas neuvjerljivi sudac, Marko Cestarić oštetito domaću momčad za jedanaesterac nakon prekršaja Denisa Kolingera nad Ivanom Ibriksom. Vidjevši snimku sporne situacije vidljivo je kako je gostujući stoper ušao Ibriksu u putanju, onemogućivši ga da akciju koja je „mirisala“ na gol privede kraju i možda pogodi za izjednačenje koje petstotinjak okupljenih gledatelja nije dočekalo.

kup velika 3.jpg

Reakcije trenera na utakmicu

Roy Ferenčina (NK Vinogradar):
„Bolje smo otvorili utakmicu od Lokomotive. Šteta što smo odmah nakon gola primili taj gol. To se nije smjelo dogoditi, no što je, tu je. Mi smo probali izjednačiti, no nije išlo. Skupo smo prodali kožu, jer smo htjeli proći dalje. Sada se okrećemo prvenstvu gdje želimo zadržati prvo mjesto“.

kup velika 4.jpg

Tomislav Ivković (NK Lokomotiva): „Nije bilo teško, koliko je to bila zahtjevna utakmica. Zbog teškog terena nije bilo lako za igrati, no mi smo utakmicu mirno priveli kraju, jer domaćin osim gola nije uputio udarac na naš gol. Najbitniji je prolazak dalje, jer ovo je specifična utakmica“.



OSMINA FINALA HR KUPA
NK VINOGRADAR – NK LOKOMOTIVA 1:2 (1:1)
STRIJELCI:
1:0 Prša (33), 1:1 Cekici (35), 1:2 Majer (70)
NK VINOGRADAR: Bašić, Bagarić, Ristovski (od 74. Hajderović), Miloš, Ljubojević, Prša (od 74. L. Šćrbec), F. Šćrbec (od 87. Mišura), Poljak, Prijić, Dalić, Ibriks. TRENER: Roy Ferenčina
NK LOKOMOTIVA: Filipović, Marić, Rrahmani, Ćorić (od 46. Majer), Cekici (od 90. Rožman), Grezda, Kolinger, Halilović (od 65. Ivanušec), Capan, Bočkaj, Majstorović. TRENER: Tomislav Ivković  

Podijeli