Novosti Sport Događanja

Marko Kos postao novi „Tilček“

05.09.2020. / Maja Peranić

Marko Kos koji je u hrvatskoj javnosti poznat kao veliki humanitarac i prije svega veliki sportaš, je danas postao član Tilček Team-a. Uz sve navedeno Marko je i prvi “Tilček” koji se može ponositi imenom „Ironman“.

Marko Kos je osoba koju je hrvatska javnost upoznala prije dvije godine. Prije dvije godine na svoj put od Zagreba do Vira (trčanje) i natrag za Zagreb (bicikl) u 5 dana krenuo je 02.08.2018. godine, a na cilj je došao 08.08.2018. godine. Cilj njegovog izazova je bilo prikupljanje sredstava kako bi se djeci slabog imovinskog stanja kupio školski pribor, platila školska užina, pokazi i sve što im je potrebno za normalno i uspješno školovanje. Udruga koju je izabrao brine za 300 djece školskog uzrasta i želio im je u tome pomoći.

Također, Marka ste imali priliku upoznati i ove godine u projektu „Pedalom za Krijesnice – powered by TIA mobiteli“ gdje je Marko uz našeg „Tilčeka“ Ivana Puškarića vozio svoj bicikl na putu dugačkom 3.100 kilometara u 13 dana. Iako mu se je na putu dogodila neugodna ozljeda, Marko se je vratio i osvojio naša srca kao primjer pravog sportaša s jasno određenim ciljem koji je u ovom slučaju skupljanje sredstava za udrugu Krijesnica.

-S ulaskom Marka Kosa u naš Sportski klub Tilček Team, s ponosom možemo reći da je Tilček Team dobio u svoje redove pravog sportaša ali prije svega kvalitetnu osobu, koja će u trkačkom i biciklističkom dijelu donijeti Tilček Team-u dodatnu dimenziju, a vjerujemo da će aktivnost i dugogodišnje sportsko iskustvo Marka biti od velike pomoći svim članovima Tilček Team-a- poručili su iz Uprave kluba.

Podijeli