Novosti Sport Događanja

Mazana na krilima Bušića do trofeja

06.07.2015. / Nefertum IT
Pobjedom Noćnog cluba Mazana završilo je ovogodišnje petnaesto izdanje malonogometne lige Prigorje koja se u proteklih mjesec dana igrala u Dragovanjšćaku. Iako je sama liga bila u nešto skromnijem izdanju zbog sudjelovanja tek deset momčadi, zavšnica kojoj su prethodile izuzetno zanimljive četvrtfinalne utakmice mogla je zadovoljite sve posjetitelje. Polufinalne i finalna utakmice donijele su zanimljive, ali i efikasne utakmice. Čak 24 pogotka postignuta su u tim utakmicama, a posebice atraktivna bila je finalna utakmica u kojoj je NC Mazana sa 7:4 svladala Kunu i prijatelje.

liga velika 2.jpg

Ispuhani domaćini u polufinalu

Završnicu turnira uz već spomenute finaliste izborili su i domaćini MNK Prigorac, te MNK Slavetić. Igrači Prigorca koji su branili prošlogodišnju titulu od nje su se oprostili nakon uvjerljivog polufinalnog poraza od Kune i prijatelja čiji su igrači utakmicu u svoju korist riješili s 5:0. Malo toga je štimalo u igri Prigorca, što je Kuna i prijatelji znala iskoristi, posebice trostruki strijelac Tomislav Fabek.

liga velika 1.jpg

Za razliku od prvog polufinala druga utakmica je ponudila više neizvjesnosti. Dugo je NC Mazana lomila otpor Slavetića, koji je ponio epitet najugodnijeg iznenađenja ovogodišnje lige. Veselčić i Vorkapić do isteka prvog poluvremena Mazani su donijelo vodstvo od 2:0. Novosel je pogotkom donio Slavetiću nadu, koju je nekoliko minuta kasnije ugasio najbolji igrač Mazane, Dario Bušić.

Prigorcu treće mjesto 

Loš polufinalni dojam igrači Prigorca su isprali pobjedom u susretu za treće mjesto. U tom dvoboju igrači Danijela Študira su s 4:1 svladali Slavetić. Pobjednik je odlučen u nastavku susreta kada su domaći šaneri preko dvostrukog strijelca Josipa Jurinića osigurali pobjedu.

Efikasno finale

Redovito su finalne utakmice najlošije utakmice na turnirima, jer momčadi do posljednjeg trenutka kalkuliraju igrajući pod ručnom. No, ovo je finale to opovrglo. Otvorena igra rezultirala je s čak jedanaest pogodaka, a nakon četrdeset minuta igre slavili su igrači Noćnog cluba Mazana.
Mazana je u ranoj fazi utakmice preko Mikovića i Pagadura povela s 2:0, da bi Kuna i prijatelji do odlaska na odmor smanjila na 4:3. Međutim u nastavku su njihovi snove o osvajanju titule srušeni kao kula od karata. Mrežu Marijana Račkog zatresli su Budišćak i dva puta Bušić za veliko slavlje nakon posljednjeg sučevog zvižduka.

liga velika 5.jpg

Tri prvoplasirane momčadi su nagrađene peharima, medaljama i novčanim nagradama, dok su najboljim pojedincima uručene statue. Dvojica od trojice najboljih dolaze iz pobjedničke; Karlo Pagadur i Dario Bušić koji su proglašeni najboljim strijelcem i igračem, dok je Marijan Rački iz Kune i prijatelja proglašen najboljim vratarem.

busic.jpg

U revijalnoj utakmici snage su odmjerili DVD Dragovanjšćak i Stari škanjci, a pobjeda je pripala Starim škanjcima rezultatom 2:0.

liga velika 4.jpg

REZULTATI
POLUFINALA:
Kuna i prijatelji - MNK Prigorac 5:0 (T. Fabek 3, P. Fabek, Fabijan), NC Mazana – MNK Slavetić 3:1 (Veselčić, Vorkapić, Bušić/ Novosel)
ZA TREĆE MJESTO: MNK Prigorac – Slavetić 4:1 (Všetečka, D. Jurinić, J. Jurinić/ Penić)
FINALE: NC Mazana – Kuna i prijatelji 7:4 (Miković, Pagadur, Bušić 3, Budišćak, Balen/ P. Fabek, Fabijan 2, Luketić)

Podijeli