Novosti Sport Događanja

MK Jaska proslavio veliku obljenicu

18.11.2014. / Nefertum IT
Bez ustručavanja se može reći kako je motocross jedan od brendova Jastrebarskog, dok su sportski djelatnici Motocross kluba Jaska organizacijom europskih i svjetskih prvenstava na Mladini dali izuzetan pečat razvoju ovog sporta. Prvo motocross natjecanje na Mladini je održano 1979. godine, dok je klub osnovan pet godina kasnije, 1984. Od tada do danas klub je postigao mnoge uspjehe koji ga čine jednom od najtrofejnijih sportskih udruga u povijesti Jaske. Trofejna soba svjedoči o tome, te je idealna za evociranje uspomena na prvih trideset klupskih godina.

mk jaska velika.jpg

-Zbog oktanskog sporta upisani smo na sve svjetske karte, a prema postignutim rezultatima među najupješnijim smo hrvatskim klubovima. Uspjesi jaskanskog motocrossa na ponos su gradu Jastrebarskom, ali i kompletnom županijskom prstenu. Posebno smo se istaknuli organizacijom Europskih i Svjetskih prvenstava kojih je na Mladini održano 25- istaknuo je u svom govoru predsjednik kluba, Mladen Čop.

U klubu se posebno ponose na podatak kako su sve Skupštine održane na dan osnivanja, 16. ožujka čime se može pohvaliti rijetko koja udruga.

-To nas čini posebnima u odnosu na druge, a vjerujemo kako je to podatak vrijedan i Guinessove knjige rekorda- rekao je predsjednik, Čop.

mk jaska velika1.jpg

Brojni uzvanici na proslavi

Prigodna svečanost kojom je proslavljeno 35 godina mtocrossa i 30 godina Motocross kluba Jaska održana je u Glazbenoj školi, a odazvali su joj se mnogi istaknuti pojedinci među kojima su bili Siniša Krajač (Hrvatski olimpijski odbor), Boris Makarun (dopredsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije), Stipe Bučar (zamjenik gradonačelnika grada Jastrebarskog), Stjepan Peršin (predsjednik Hrvatskog motociklističkog saveza), Mladen Budinšćak (predsjednik Športske zajednice grada Jastrebarskog) i mnogi drugi. Svima njima, ali i onima koji su na bilo koji način pridonjeli razvoju kluba, ali i ovog sporta uručena su prigodna priznanja.

mk jaska velika 2.jpg

Podijeli