Novosti Sport Događanja

Mlade atletičare čeka Hanžekovićev memorijal

02.06.2015. / Nefertum IT
Sedam mladih atletičara, učenika Osnovne škole “Ljubo Babić” i ove će godine nastupiti na Hanžekovićevom memorijalu – najvećem atletskom događaju u Hrvatskoj, nakon što su odličnim nastupom na atletskom natjecanu “Erste Plava liga” izborili ulazak u finale.

Atletska dječja liga “Erste Plava liga” sportska je manifestacija koja obuhvaća seriju atletskih natjecanja najmlađih uzrasta, a održava se diljem Hrvatske u najvećim gradovima. U Zagrebu je održana 19. svibnja na atletskom stadionu “Mladost” gdje je nastupilo i pedesetak malih Jaskanaca, učenika OŠ “Ljubo Babić”.

Prvo mjesto u bacanju kugle

Osvojivši prva dva mjesta u svojoj disciplini, sedam učenika uspjelo je ući u finale te će nastupiti na Hanžekovićevom memorijalu koji će se održati 8. rujna u Zagrebu. Među Jaskancima najbolji je bio  učenik 6. razreda Noa Žalac Kelihar koji je osvojio 1. mjesto u skoku u vis. Druga mjesta osvojilo je četvero učenika: Leon Vučina u skoku u dalj, Jakov Ivančić u vortexu, Luana Šeperić u trčanju na 60 metara te Patrik Milković u bacanju kugle. Finale su izborili i Leonardo Razum u trčanju na 600 metara te Josip Skorušek u trčanju na 300 metara.

Osim finalista još je jedanaest jaskanskih školaraca bilo među prvih pet u svojoj disciplini.

Iz škole su izuzetno ponosni na rezultate svojih učenika pozebice zbog činjenice da grad nema atletsku stazu na kojoj bi mladi atletičari mogli vježbati.

- Možda bi rezultati bili još bolji da u gradu imamo bar jednu atletsku stazu na kojoj bi ovi mladi talenti mogli trenirati i razvijati svoje sposobnosti – istaknuli su iz OŠ Ljube Babića.

Trenerice mladih atletičara su profesorice Ines Jerčinović i Ines Bohaček.

(foto: OŠ Ljube Babića)

Podijeli