Novosti Sport Događanja

Mladost obranila naslov u Kupu

05.06.2015. / Nefertum IT
Nogometaši klinča selske Mladosti pobjednici su Kupa nogometnog središta Jastrebarsko nakon što su jučer u finalnoj utakmici s 3:2 svladali Svetu Janu. Momčad Nenada Budišćaka ovim je uspjehom ponovila prošlogodišnji kada su također bili pobjednici Kupa.

Finalna utakmica odigrana je na Ambruševu, a neradni dan privukao je na igralište više od dvije stotine poklonika nogometne lopte. Stvorili su okupljeni kibici lijep ambijent, a glavni akteri su im ponudili sadržajnu utakmicu s čak pet pogodaka.

kup velika.jpg

Jurinić doveo Svetu Janu u vodstvo

Iako su domaćini, nogometaši Mladosti imali blagu terensku inicijativu, poveli su gosti iz Svete Jane. Josip Jurinić je nanizao nekoliko domaćih igrača koji su ga nepropisno zaustavili u šesnaestercu, nakon čega je sudac pokazao na jedanaest metara. Loptu je uzeo Jurinić, poslavši vratara u jednu, a loptu u drugu stranu donijevši svojoj momčadi vodstvo od 1:0.

kup velika 1.jpg

Usljedili su potom još jači napadi domaće momčadi koja je stvorila nekoliko izglednih prilika koje je pravovremenim intervencijama zaustavio vratar Svete Jane, Danijel Budinšćak. No, i on je bio nemoćan u 38. minuti nakon što je Jakšić pronašao Kelečića kojem iz blizine nije bilo teško pogoditi mrežu.

Preokret u nastavku

S 1:1 se otišlo na odmor, da bi domaća momčad s dva pogotka u prvoj polovici nastavka riješila pitanje pobjednika. Za 2:1 u 52. minuti lijepo je s vrha šesnaesterca pogodio Velimir Stunja, dok je na 3:1 u 68. povisio Mateas Jakšić. U sudačkoj nadoknadi svojim drugim zgoditkom iz lijepo izvedenog slobodnog udarca s dvadesetak metara, Josip Jurinić je postavio konačnih 3:2.

kup velika 2.jpg

-Bez obzira što smo gubili nismo se predavali. Znao sam kad smo izjednačili da nećemo izgubiti jer smo jača momčad. Ovo je veliki rezultat i uspjeh za naš klub, a ovom prilikom čestitam i dečkima iz Svete Jane i njihovim navijačima- prokomentirao je utakmicu trener Mladosti, Nenad Budišćak.   

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka, na jednoj je strani započelo veliko slavlje kojem su se pridružili i navijači, dok se na drugoj strani osjetila gorčina zbog poraza, jer nogometašima Svete Jane ovo je bilo prvo finale nakon dvadesetak godina. Dobru sezonu htjeli su okončati osvajanjem trofeja, jer kako su nam sami rekli tko zna kada će im se opet pružiti ovakva prilika. 

kup velika 3.jpg

Pobjedničkoj momčadi pehar je uručio predsjednik Nogometnog središta Jastrebarsko, Miljenko Pavlaković, dok je kapetanu Svete Jane pehar uručio Nedjeljko Kozlovac.

kup velika 4.jpg

FINALE KUPA NS JASTREBARSKO
NK MLADOST – NK SVETA JANA 3:2 (1:1)
STRIJELCI:
0:1 Jurinić (15-11m), 1:1 Kelečić (38), 2:1 Stunja (52), 3:1 M. Jakšić (68), 3:2 Jurinić (90)
NK MLADOST: Bilobrk, Kelečić (od 80. I. Jakšić), Blažinčić (od 83. Dominik), Sirovica, Matulin (od 78. Botički), Veselčić, Bušić, L. Hasanović (od 74. K. Hasanović), Kegljević, Stunja (od 83. Carin), M. Jakšić. TRENER: Nenad Budišćak
NK SVETA JANA: Budinšćak, Košćica, Miljević, Jukić (od 57. Divjak), Kišić (od 84. Katovčić), Falica, Mulig (od 68. Gustetić), Jurinić, Pinturić, Všetečka, Golojuh (od 87. Zadro). TRENER: Goran Obradović   

Podijeli