Novosti Sport Događanja

NK JASKA: Budućnost temelje na mladima

11.01.2016. / Nefertum IT
Padom u najniži rang natjecanja na Centrali se nije prestao igrati nogomet. Seniorska momčad polusezonu u Drugoj županijskoj ligi završila je osvajanjem prvog mjesta i na pragu je povratka u Prvu županijsku ligu iz koje su ispali u lipnju prošle godine.

-Već u proljetnoj polusezoni dolaskom Krunoslava Pinturića na mjesto trenera stvorili smo radišnu momčad koja je osvojila 25 bodova u drugom dijelu sezone. Nažalost, to nam je bilo premalo za ostanak jer teško je bilo nadoknaditi to što smo polusezonu ranije osvojili tek jedan bod- započeoje razgovor predsjednik NK Jaske Alen Vučina.

Za novu sezonu pred igrače je bio postavljen samo jedan cilj- vratiti se u ligu više.

nkjaska velika 1.jpg

-Momčad je ostala na okupu i od prvog dana priprema započeto je s nakanom povratka tamo gdje nam je mjesto. Daj Bože da se poslože i ostale stvari kako bismo opet igrali i Jedinstvenu županijsku ligu- kaže Vučina, koji je prve mjesece predsjedničkog mandata (predsjednikom je postao 20. rujna 2014., op.a) posvetio još boljem ustroju rada u omladinskom pogonu.

-To smo riješili na obostrano zadovoljsto jer nama su prioritet djeca da se ona odgajaju na jedan pravi sportski način. Inače, sve naše mlađe kategorije su pri vrhu svojih liga - dodao je.

Zlobna podbadanja  

No, u svakom uspjehu ima i zlobnih pogleda koji ih žaloste, jer kako nam je rekao naš sugovornik NK Jaska danas ima 130 registriranih igrača u mlađim kategorijama te 22 seniora, a u sklopu kluba djeluju i veterani, tako da je u sustavu natjecanja devet kategorija.

nkjaska velika.jpg

-Gledajte NK Sveta Jana meni je jako draga i s ljudima koji vode taj klub imam dobre odnose. Smetaju me ta prozivanja jer mi želimo NK Jasku vratiti tamo gdje joj je mjesto- rekao je Vučina.

Klub s Centrale ove godine je ugasio devedeset svijećica na torti, a krajem siječnja trebala bi se održati i Svečana tribina na kojoj će se okupljeni još jednom moći upoznati s bogatom povijesti kluba sa Centrale na kojoj bi uskoro trebali krenuti i dugoočekivani radovi na izgradnji terena s umjetnom travom.

-Meni bi bilo drago da nam se uvjeti poboljšaju jer NK Jaska je institucija- za kraj će predsjednik Alen Vučina.

Podijeli