Novosti Sport Događanja

NK Jaska obilježava 90 godina

27.01.2016. / Nefertum IT
Devedeset svjećica ugasit će ovog petka najstariji jaskanski sportski kolektiv, Nogometni klub Jaska. Na velikoj proslavi koja će se održati u Glazbenoj školi prisustvovat će sve klupske generacije među kojima će biti i velika većina bivših igrača koji su ostavili neizbrisiv trag u klupskoj povijesti.

-Za razliku od prijašnjih proslava kada smo imali i susret generacija, ovoga puta cjelokupni program će se održati u Glazbenoj školi gdje će se moći vidjeti i tri spota za naše himne. Također će se moći čuti i referat o devedest godina kluba koji je drugačiji nego prijašnjih godina kada smo slavili okrugle obljetnice. Uz to najstarijim članovima kluba koji su stariji od 75 godina kao i najmlađem članu dodijelit ćemo priznanja. Sve u svemu bit će to bogat i zanimljiv program u kojem će uživati dvjestotinjak gostiju- ispričao nam je ispred inicijalnog odbora koji organizira proslavu Zdenko Vuković Cena.

Kroz proteklih devet desetljeća klub je postigao značajne uspjehe, a kao najveći autor dviju klupskih monografija Zdenko Vuković navodi: „Za mene osobno najveći uspjeh je taj što su se kroz klub svi usmjervali u život, to je najvažnije“.

jaska velika.jpg

Bogata povijest

Klub koji se danas natječe u Drugoj županijskoj ligi ima i bogatu rezulatsku povijest.

-Sredinom pedesetih godina Jaska je igrala u oblasnoj ligi, 1970. juniori su bili treći na amaterskom prvenstvu Hrvatske, da bi pred Domovinski rat klub izborio ulazak u 3. HNL, što je tada bio četvrti rang jugoslavenskog nogometa. Uspjeha je bilo tijekom svih godina igrajući od općinske do regionalne lige- rekao nam je Cena.

O svim klupskim uspjesima svjedoče i 74 osvojena trofeja, čiji bi se broj ovog ljeta mogao i povećati budući da realne izglede za naslovima najboljih uz seniore imaju i selekcije mlađih i starijih pionira.    

Podijeli