Novosti Sport Događanja

NK Jaska ugasila 90 svjećica

02.02.2016. / Nefertum IT
Velikom svečanošću u Glazbenoj školi Nogometni klub Jaska proslavio je devedeset godina neprekinutog rada i djelovanja. Obilježavanju devet desetljeća rada odazvalo se dvjestotinjak uzvanika, među kojima su bili predstavnici svih prijašnjih generacija kluba te svi oni koji danas nose dres kluba sa Centrale. Ako je suditi prema velikoj brojnosti mladih naraštaja Nogometni klub Jaska ne treba brinuti za budućnost.

90 velika.jpg

Više od sportske udruge

-Izuzetna mi je čast biti predsjednikom Nogometnog kluba Jaska, ne samo danas kada slavimo devedeset godina rada i postojanja nego i u svakodnevnom radu s ljudima iz Uprave, trenerima, osobljem, a posebno sa seniorskom momčadi. Kroz protekla dva mjeseca rada sa svojim prijateljima i doajenima NK Jaske došli smo do lijepe spoznaje da NK Jaska nije samo nogometni klub već jedna velika jaskanska institucija koja kroz dugi niz godina povezuje sve građane Jaske u jednu lijepu cjelinu jer nema kuće u Jastrebarskom i njegovoj okolici koja nije dala barem jednu osobu koje ja dala doprinos za svoj voljeni klub- istaknuo je predsjednik Nogometnog kluba Jaska Alen Vučina.

90 velika 2.jpg

Kroz dvosatni program uzvanici su se mogli upozanti, ali i prisjetiti svih najznačajnijih događanja iz bogate klupske povijesti o čemu svjedoče čak 74 osvojena trofeja, ali i dvije klupske monografije te čak tri himne koje su se mogle čuti za vrijeme svečanosti.

-Neke stvari vrijedi ponavljati i tisuću puta ako su dobre, Jaska nije samo klub, športska udruga i broj u registru udruga, ona je institucija, dio ovoga Grada i svi vi koji ste ovdje. Jaska je kroz svoju povijest imala uspone, padove, mržnje i obračune. Sve to je preživjela i to je najvažnije, jer devedeset godina tradicije i neprekinutog rada jednog kolektiva kroz koji je prošlo bezbroj ljudi zaista treba postići- rekao je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Klupsko vodstvo na čelu s predsjednikom Alenom Vučinom nada se kako će već ovog ljeta zapuhati novi pozitivni vjetrovi, jer seniorska momčad koja je ogledalo svakog kluba na pragu je povratka u Prvu županijsku ligu.

90 velika 5.jpg

-Za uspjehe, ali i pad Jaske kriva je vlast, ali i opozicija te svi ovdje. Ako jedan dragulj od devedeset godina pada dolje i ne zaštiti ga se onda tu nešto ne štima u sistemu. Jaska je sportski bend i zaštitni znak mjesta zbog čega ju treba zaštititi- poručio je Nino Škrabe.

Za dar reprezentativni dres s brojem 90

U proteklih devedeset godina brojni uspjesi obilježili su klupsku povijest o čemu je govorio Tomislav Tadić koji se prisjetio i onih najranijih dana kada je klub započeo svoje djelovanje, a lijepe riječi slavljeniku uputili su i Davorin Kopić, Branimir Pasecky te mnogi drugi koji su ostavili traga u povijesti NK Jaske, dok je završna riječ pripala legendi Hrvatskog nogometnog saveza Zorislavu Srebriću.

90 velika 1.jpg

-Dajmo jedan pljesak za sve one koji su stvorili i vodili klub da on danas bude ovakva institucija. On nije samo sportska institucija, nego i institucija društvene djelatnosti. Hvala svima vama, hvala vašim obiteljima koje su kroz vas manifestirale svoje opredjeljenje za nogomet- poručio je slavljeniku Zorislav Srebrić koji je predsjedniku Alenu Vučini uručio reprezentativni dres s brojem 90.

90 velika 4.jpg

Osim što je poklon dobio slavljenik prigodne zahvalnice od strane kluba dobilo je dvadeset živućih najstarijih nekadašnjih igrača Jaske, kao i najmlađi igrač koji danas nosi dres kluba sa Centrale. Predsjedniku Vučinu u tom činu dodjele asistirali su legenda jaskanskog nogometa Marijan Bradvić, te nekadašnji trener Drago Vabec. 

90 velika 3.jpg

Podijeli